PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Mange bilister er ikke forsikret ved soloulykker

Vinteren er kommet til Danmark, og dermed stiger risikoen for at komme galt af sted i trafikken. Skulle du komme til skade i en soloulykke, er det ikke sikkert, du er dækket af en forsikring.

Glatføre er hvert år skyld i mange soloulykker, hvor bilen havner i grøften, i autoværnet eller rammer et træ. Kommer du til skade i en soloulykke, kan du imidlertid ikke være sikker på at få erstatning, fortæller erstatningsadvokat Litten Posselt Olsen fra Advodan.

”Situationen er speciel, når man er ude for en soloulykke. Kaskoforsikringen dækker bilen, og ansvarsforsikringen dækker automatisk skaderne på eventuelle passagerer - men som fører af bilen får du ikke dækket dine personskader. Derfor er det vigtigt at tegne en tillægsforsikring i form af en førerpladsdækning eller en førerforsikring som det også kaldes," lyder rådet fra advokaten.

Det er de færreste bilister, som har en førerpladsdækning i deres bilforsikring. Kører du fx i grøften, fordi det er glat, kan du normalt ikke få erstattet skader, der sker på dig selv.Er du derimod involveret i en ulykke med en modpart, er det modpartens forsikring, der dækker dine skader. Det gælder også selvom, det er dig, der bærer skylden for ulykken.

 

Sørg for at sikre dig selv

"Har du en førerforsikring, står du med væsentlig bedre erstatningsmuligheder i forbindelse med en soloulykke. Dækningen kan dog variere fra forsikring til forsikring. Det er derfor vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i betingelserne, inden du tegner forsikringen," siger Litten Posselt Olsen og fortsætter:

Mange førerforsikringer udbetaler erstatning efter lov om erstatningsansvar, og den adskiller sig bl.a. fra ens egen ulykkesforsikring ved også at dække helbredelsesomkostninger, tabt arbejdsfortjeneste og "svie og smerte" i en sygemeldingsperiode. Hvis ulykken giver varige personskader, kan du også få godtgørelse for varige mén og tab af erhvervsevne. En ulykkesforsikring dækker kun godtgørelser for varige mén og eventuelt nogle behandlingsudgifter."

 

Hvad koster en førerforsikring?

En førerpladsdækning - eller en førerforsikring, som det også kaldes - koster omkring 400 kroner om året.

Indsender formularen...

Brug for hjælp eller rådgivning om en konkret erstatningssag?