Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Aalborg
Ring 96 31 33 00

Mølleå 1, 1. sal tv.,
9000 Aalborg
Tlf: 96 31 33 00
aalborg@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Aalborg

Ansættelsesret

Når du er ansat i en virksomhed, er det vigtigt at din arbejdsgiver overholder dine rettigheder. ADVODAN Aalborg kigger på, om dine arbejdsforhold er i orden og hjælper dig hvis der skulle opstå problemer.

Som ansat kan de ansættelsesretlige regler forekomme meget komplekse, og være svære at finde rundt i. Det kan derfor på baggrund af områdets kompleksitet være en god idé, at du benytter dig af juridisk rådgivning, så du undgår at komme i problemer i løbet af din ansættelsesperiode.

Vi oplever ofte, at medarbejderne kommer i problemer fordi de ikke er bekendt med loven og derved først bliver opmærksom på en problemstilling når det er for sent. Derfor er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i ansættelsesreglerne, for på den måde at undgå større konflikter med din arbejdsplads.

 Advodanaalborg Raadgivning       Advodanaalborg Ansaettelsesret

Ansættelsesbevis

Dine rettigheder vil være beskrevet i din ansættelseskontrakt, overenskomst eller lovgivning. Det er vigtigt at du sætter dig grundigt ind i dine rettigheder, så du ved hvilke krav du kan stille til din arbejdsgiver, hvis der pludselig opstår en uventet situation.
Der er særlige krav til en ansættelseskontrakt i henhold til lov om ansættelsesbeviser. Såfremt der er fejl og mangler i ansættelseskontrakten, kan du som ansat have krav på en ikke ubetydelig godtgørelse af din arbejdsgiver. Derfor kan det med fordel betale sig, at få en advokat til at kigge din ansættelseskontrakt grundigt igennem, for på den måde at sikre at det står korrekt, og at alle væsentlige forhold er nedskrevet.

Sygemelding

Er du uheldig at blive længere varig syg og skal sygemeldes fra arbejdspladsen, er der mange forbehold du skal tage som ansat. Oveni en sygemelding, kan det være svært at overskue de mange regler og forbehold, herunder kommunens involvering i forbindelse med udbetaling af sygedagpenge. Endvidere hører vi ofte, at det er svært at skelne mellem hvad man må og ikke må når man er sygemeldt.
Ved at få en advokat til at hjælpe dig og gennemgå din sag, er du sikker på at du får udfyldt de rigtige oplysninger, på de rigtige steder, inden for de rigtige tidsfrister. På den måde undgår du at miste retten til sygedagpenge før tid.

Ferie, graviditet og barsel

Som ansat i en virksomhed har du som udgangspunkt ret til ferie, herunder feriegodtgørelse eller løn under ferie samt ferietillæg i henhold til ferielovens regler. Der kan dog være flere undtagelser, bl.a. hvis du blot er ansat i en periode af ferieåret. Derudover er der også specielle regler hvis du bliver syg mens du holder ferie. Ferieloven er meget kompleks, og de enkelte regler kan være svære at forstå.
I forbindelse med graviditet og barsel, er der flere forbehold som både du og den virksomhed du er ansat i, skal tage højde for. For at kende dine rettigheder ved graviditet og barsel og være sikker på, at alle regler bliver overholdt, er det en god ide at rådføre dig med en advokat, for at undgå at der opstår uenighederne.

Opsigelse og bortvisning

Hvis du bliver opsagt som funktionær, har du krav på at vide hvorfor. Du har også krav på et varsel, som afhænger af, hvor lang tid du har været ansat i virksomheden. Derudover er der særlige regler i funktionærloven, der bestemmer om en opsigelse skal være saglig eller usaglig. Det bliver konkret vurderet og den vurdering kan vi hjælpe dig med at foretage.
Hvis du er blevet fyret på uretmæssigt grundlag, kan du lægge sag an mod virksomheden. I sådan et tilfælde, kan vi kun anbefale at søge advokathjælp så du sikre dig at du får din ret.

ADVODAN Aalborg har flere års erfaring i ansættelsesret og vil være en stærk sparringspartner, hvis du kommer i tvivl eller kommer i problemer i forbindelse med din ansættelse.
Har du spørgsmål i forbindelse med ansættelse, rettigheder, ferieloven, graviditet og barsel eller andet, så kontakt vores advokatfirma, og lad en af vores advokater hjælpe dig.

Kontakt os på 9631 3300 eller aalborg@advodan.dk.

GØR SOM 12.732 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.732 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.