Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Hillerød
Ring 48 20 74 00

Carlsbergvej 32,
3400 Hillerød
Tlf: 48 20 74 00
hillerod@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Hillerød

Salg af virksomhed: 5 gode råd fra en virksomhedsejer

I november 2015 solgte Dion Olsen 75 procent af aktierne i sit firma Connection Tele-Punkt til tele-virksomheden Firstcom. Selvom han egentlig ikke gik i salgstanker, slog han til, da det rette tilbud kom. Læs Dion Olsens fem gode råd til et godt virksomhedssalg.

Virksomheden Connection Tele-Punkt har siden 1988 leveret komplette telefoni-løsninger til erhvervslivet. Og det gør virksomheden fortsat, men i dag er Connection Tele-Punkt slået sammen med Firstcom, som også leverer avancerede telefoni-løsninger til virksomheder.

Ifølge Dion Olsen var salget af aktiemajoriteten til Firstcom ikke en strategisk beslutning fra start. Og han måtte da også tænke sig om en ekstra gang, da det var et krav fra køberne, at de ville have aktiemajoriteten i det nye selskab.

”Heldigvis var vi enige om, at jeg skulle have direktørposten i det nye selskab. Der er ingen, der kender min virksomhed bedre end jeg, og jeg har stadig indflydelse på virksomheden. Det gjorde det nemmere at sige ja, ” forklarer Dion Olsen, der bestemt ikke har fortrudt sit salg.  

Her er Dion Olsens fem gode råd til andre virksomhedsejere, der overvejer at sælge.

 1. Gør dig klar mentalt

  Hvis du modtager et interessant tilbud, som du ønsker at gå videre med, skal du gøre op med dig selv, om du virkelig ønsker at sælge din virksomhed. Det handler i høj grad om følelser, hvis du skal sælge dit livsværk. 

 2. Vær tro mod dig selv og hold fast

  Mærk efter hvad der er vigtigt for dig, hvis du skal sælge din virksomhed. Og vær tro mod det i forhandlingerne.

 3. Sælg mens du ikke er tvunget til det

  Dit forhandlingsgrundlag er væsentligt stærkere, hvis du ikke står i en situation, hvor du er tvunget til at sælge din virksomhed. Det betyder nemlig, at du bevarer retten til at sige nej til et tilbud.

 4. Forbered dig i god tid

  Gør din virksomhed klar til salg, selvom det ikke er aktuelt lige nu. Du ved aldrig, hvornår der kommer et tilbud, du ikke kan sige nej til.

 5. Rettidig omhu sikrer den bedste pris

  Når du er godt forberedt og har styr på det hele i virksomheden, får du en meget bedre oplevelse af salget, og du opnår en bedre pris for din virksomhed.

Læs mere salg af virksomhed her

Gratis erhvervsmagasin Læs ADVODAN Nyt om virksomhedsoverdragelse

Få gode råd om virksomhedsoverdragelse i ADVODAN nyt fra maj 2016.

 • Sådan gør du din virksomhed salgsklar
 • Derfor er due diligence-processen vigtig
 • Kend medarbejdernes rettigheder
 • Aktiv salg kan redde insolvente virksomheder
Få tilsendt magasinet

Når du udfylder formularen og trykker ”send til e-mail”, bliver du samtidig tilmeldt vores Nyhedsbrev Privat.
ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger til at fremsende e-bogen og som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysningerne her
Thomas Vang Christensen
VIL DU VIDE MERE?

Thomas Vang Christensen

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.509 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.509 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.