Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Holbæk
Ring 70 30 10 06

Gl. Ringstedvej 61,
4300 Holbæk
Tlf: 70 30 10 06
holbaek@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Holbæk

Afskaffelse af iværksætterselskaber kan blive en realitet

Hvis et nyt lovforslag vedtages, vil det ikke længere være muligt at stifte iværksætterselskaber. Til gengæld nedsættes kapitalkravet til 40.000 kroner for oprettelse af et ApS. Driver du allerede et IVS, skal det omdannes indenfor to år.

Advokat Kelvin Valeur Thelin fra ADVODAN Holbæk/København forklarer her, hvad en vedtagelse af forslaget vil betyde for dig som enten allerede ejer et IVS eller har leget med tanken om at etablere et.

Iværksætter – hvad nu?

Vedtages loven, går der to år fra den træder i kraft, til selskabsformen bliver endegyldigt afskaffet. Det betyder, at eksisterende IVS’er skal omdannes til anpartsselskaber indenfor denne tidsfrist.

På nuværende tidspunkt er minimumskravet på anpartsselskabers selskabskapital 50.000 kroner. Da man stadigvæk ønsker, at iværksættere skal have let ved at starte virksomhed, indebærer forslaget, at dette kapitalkrav nedsættes til 40.000 kroner.

”Det er ikke sådan, at du nu skal afholde dig fra at stifte selskab. Du kan stadigvæk sagtens stifte et iværksætterselskab – du skal bare være opmærksom på, at du kan risikere at have pligt til at omdanne til et anpartsselskab indenfor den fastsatte tidsramme,” fortæller advokaten og tilføjer:

”Selvfølgelig er der den ulempe, at du kan blive tvunget til at opløse dit selskab, hvis du ikke har skaffet de 40.000 kroner i tide.”

Hvorfor afskaffe iværksætterselskaber?

I 2014 indførte man iværksætterselskabsformen for at gøre det enkelt og billigt at starte forretning. Siden da er der stiftet mere end 40.000 IVS’er.

”En relativt stor andel af iværksætterselskaberne bliver desværre opløst efter få år. Ifølge indledningen til erhvervsministerens forslag har selskaberne samlet set bidraget positivt til samfundsøkonomien, men Erhvervsstyrelsen har vurderet, at samme økonomiske fremgang ville kunne finde sted uden denne selskabsform,” forklarer Kelvin Valeur Thelin, og fortæller om sin egen erfaring med IVS’er:

”De iværksætterselskaber, der har klaret sig godt, ville formodentlig også fint have klaret sig i form af et anpartsselskab eller lignende. Som erhvervsadvokat med daglig kontakt til iværksættere og erhvervsfolk med mange ideer og jern i ilden kan man dog godt ærgre sig over, at IVS’er nu ser ud til at blive fortid.”

ADVODAN følger forslagets videre gang og skriver mere ved en endelig vedtagelse.

Kelvin Valeur Thelin
VIL DU VIDE MERE?

Kelvin Valeur Thelin

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.458 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.458 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.