Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Holbæk
Ring 70 30 10 06

Gl. Ringstedvej 61,
4300 Holbæk
Tlf: 70 30 10 06
holbaek@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Holbæk

Nye regler i selskabsloven på vej

Den 1. juli 2018 træder en række ændringer i selskabsloven i kraft. Det bliver blandt andet nemmere og billigere at stifte et aktieselskab. Samtidig indføres skrappere krav til registrering af reelle ejere i et selskab.

Her gennemgår advokatfuldmægtig Anne Fredholm fra ADVODAN Holbæk de væsentligste ændringer i selskabsloven.

Krav til selskabskapitalen sættes ned:
Minimumskapitalen for aktieselskaber bliver sænket fra 500.000 kroner til 400.000 kroner. Dermed gør man det nemmere både at etablere et aktieselskab og at omdanne anpartsselskaber til aktieselskaber.

Nemmere at omdanne selskaber:
Det bliver nemmere at omdanne selskaber med begrænset hæftelse til aktieselskaber. Omdannelsen af S.M.B.A. (selskaber med begrænset ansvar) og F.M.B.A. (foreninger med begrænset ansvar) til aktieselskaber vil fremadrettet kunne ske uden det nuværende krav om, at virksomheden først ændres til et A.M.B.A. (andelsselskab med begrænset ansvar), inden omdannelse til et aktieselskab kan finde sted.

Skrappere krav til registrering af reelle ejere:
Siden den 23. maj 2017 har det været et krav, at danske virksomheder skal registrere reelle ejere, og den 1. december 2017 udløb fristen for registrering af reelle ejere for eksisterende virksomheder.

Indtil nu har manglende registrering medført tvangsbøder, men ifølge nye regler i selskabsloven bliver registrering af reelle ejere nu en betingelse for at drive en virksomhed.

Registreringen skal ske samtidig med, at selskabet bliver stiftet, og bliver de reelle ejere ikke registreret, kan det danne grundlag for, at selskabet bliver ophævet. Det sker ved, at Erhvervsstyrelsen sender virksomheder til tvangsopløsning ved skifteretten.

Hent e-bogen 10 tips til sikker virksomhedsdrift

Få tilsendt vores e-bog og få svar på de vigtigste spørgsmål, der kan sikre et juridisk sikkert fundament i din virksomhed.

  • Juridisk guide til dig som virksomhedsejer
  • 40 sider med konkrete råd
  • Bliv klogere og få svar på dine spørgsmål
  • Print - eller læs online
Få din e-bog her

Når du udfylder formularen og trykker ”send til e-mail”, bliver du samtidig tilmeldt vores Nyhedsbrev Erhverv.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger til at fremsende e-bogen og som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysningerne her

Anne Fredholm
VIL DU VIDE MERE?

Anne Fredholm

Advokatfuldmægtig Vis faglig profil
GØR SOM 12.436 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.436 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.