Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Holbæk
Ring 70 30 10 06

Gl. Ringstedvej 61,
4300 Holbæk
Tlf: 70 30 10 06
holbaek@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Holbæk

Reglerne for medarbejderaktier udvides

Som arbejdsgiver kan du nu tilbyde dine ansatte til og med 20 procent af årslønnen som medarbejderaktier. Det forudsætter dog, at tilbuddet gælder mindst 80 procent af de ansatte. Ellers er grænsen fortsat 10 procent.

Siden den 1. juli 2016 har du som arbejdsgiver haft mulighed for at tilbyde dine ansatte medarbejderaktier op til 10 procent af årslønnen til en fordelagtig beskatning. Grænsen er nu udvidet til 20 procent, hvis særlige betingelser er opfyldt.

”Hvis du som arbejdsgiver vil tilbyde medarbejderaktier på 20 procent af årslønnen, skal tilbuddet som udgangspunkt gælde for minimum 80 procent af de ansatte. Du må dog godt stille nogle almene krav til de medarbejdere, som får tilbudt ordningen. Det kan fx være, at man skal have været ansat i selskabet i mindst ét år, eller at man har en gennemsnitlig ugentlig arbejdstid på minimum 8 timer”, forklarer advokat Louise Lundin fra ADVODAN Holbæk.

”Til gengæld må du ikke differentiere tilbuddet om medarbejderaktier, så en medarbejdergruppe inden for de 80 procent får tilbudt aktieløn til en værdi af 20 procent af årslønnen og de resterende ansatte får tilbudt aktieløn til en værdi af 11 procent af årslønnen. Vilkårene skal være ens for alle.

De nye regler gælder med tilbagevirkende kraft fra den 1. januar 2018.

Læs også: Skattefordel for medarbejderaktier bliver genindført

Fakta:

  • Medarbejderaktier beskattes først på det tidspunkt, hvor medarbejderen vælger at sælge sine aktier. Beskatningen er 27 procent af de første 52.900 kr. (2018) og 42 procent af resten.
  • Bestyrelsesmedlemmer kan ikke modtage medarbejderaktier, såfremt vedkommende ikke tillige er ansat i koncernen
  • Reglerne om medarbejderaktier står i ligningslovens § 7P
Kelvin Valeur Thelin
VIL DU VIDE MERE?

Kelvin Valeur Thelin

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.436 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.436 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.