Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Maribo
Ring 46 14 59 00

C.E. Christiansens vej 2,
4930 Maribo
Tlf: 46 14 59 00
SEND OS EN E-MAIL

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Maribo

5 råd til virksomheder under coronakrisen

Faren for spredning af coronavirus har lagt landet og store dele af verden ned. Coronavirus har skabt en reel samfundskrise og for mange virksomheder betyder det tab af omsætning og indtjening. Som virksomhedsejer eller -leder er der overvejelser og beslutninger som du i bør overveje for at undgå alvorlige vanskeligheder hvis konkurs.

Vi har sammenfattet 5 punkter, der forhåbentlig kan hjælpe dig og din virksomhed på vej i en udfordrende tid. Virksomheder er forskellige, men en række forhold går igen:

  1. Genskab overblikket over virksomhedens økonomi: du bør se på udviklingen i omsætning og udgifter, og derfra vurdere den værst tænkelige og den realistiske udvikling i tallene. Undersøg hvordan det kan se ud om 1, 3 og 6 måneder?
  2. Tilpas dine omkostninger til omsætningen: og gør det hurtigt; reducer personaleomkostninger og leverancer som du ikke skal bruge. Få din advokats hjælp til fx at gennemføre tvungen ferie, frivillig eller tvungen nedsættelse af arbejdstid, nedsættelse af løn og/eller opsigelse af medarbejdere eller andre nødvendige indgreb.
  3. Skaf likviditet: lige nu er der fx mulighed for at skubbe betalinger af moms og B-skat og bankerne har fået nye muligheder for at hjælpe med lån og afdragsfrihed i en afdækket periode. Du kan også drøfte udskydelse af afdrag på virksomhedslån med banken. Få din advokats hjælp i forbindelse med en sikkerhedsstillelse. Flere af bankerne står klar til at hjælpe deres kunder, men vil søge den sikkerhed som de kan få. Tag fat i din bank hurtigst muligt og hav dine nye budgetfremskrivninger med.
  4. Tænk nyt for at skaffe omsætning: når dine medarbejdere og masser af andre skal arbejde hjemme, er der nye behov. Kan du udnytte dem?
  5. Pas på ”rovdyrene”: når der er store udfordringer i samfundet, så er der også folk som er parat til at misbruge dem. Lyder noget til at være for godt til at være sandt, så kan det bestemt være tilfældet. Det er vigtigt, at du undersøger alle muligheder grundigt og ikke falder for tilbud, der fx kan gældsætte dig langt ud i fremtiden.

 

Vi står til rådighed med hjælp.

 

Læs: Guide til arbejdsgivere: Spar lønudgifterne uden fyringer

Se også ADVODANs COVID-19 oversigt her, hvor du kan få et samlet overblik over de juridiske problemstilliger som følger COVID-19 og regeringens tiltag.

Lars Stuckert
VIL DU VIDE MERE?

Lars Stuckert

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.