Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Maribo
Ring 46 14 59 00

C.E. Christiansens vej 2,
4930 Maribo
Tlf: 46 14 59 00
SEND OS EN E-MAIL

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Maribo

Afskaffelse af selskabsformen IVS – Iværksætterselskab

Med ændringen i Selskabsloven d 9. april 2019 er det ikke længere muligt at stifte et iværksætterselskab (de såkaldte IVS´er). Fordelen ved IVS´et var, at selskabet kunne stiftes med en beskeden kapital, eksempelvis for kr. 1., og var derfor særlig godt egnet for og anvendt af iværksættere.

Ved lovændringen er det samtidigt bestemt, at de eksisterende iværksætterselskaber senest om 2 år, altså senest d. 9. april 2021, skal være omdannet til enten et anpartsselskab (ApS) eller et aktieselskab (A/S). Omdannes IVS´et ikke inden udløbet af de to år kan iværksætterselskabet efter beslutning af Erhvervsstyrelsen blive besluttet tvangsopløst. 

Med lovændringen fulgte en lempelse til kapitalkravet for stiftelse af et anpartsselskab. Kapitalkravet er nu nedsat fra tidligere kr. 50.000 til kr. 40.000. Nedsættelsen af kapitalkravet til anpartsselskaber er begrundet med, at det med afskaffelsen af iværksætterselskaber (IVS), skal gøres lettere for iværksættere at stifte et selskab. Der er ingen ændring i kapitalkravet for aktieselskaber, hvor kapitalkravet fortsat er kr. 400.000.

Vil du høre mere om dine muligheder for at få omdannet dit IVS til et ApS eller A/S eller har du spørgsmål til stiftelse af en ApS eller et A/S kan du kontakte Lars Stuckert, 46145913, lstu@advodan.dk eller Simon Mortensen, 46145945, simo@advodan.dk   

Lars Stuckert
VIL DU VIDE MERE?

Lars Stuckert

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.