Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Maribo
Ring 46 14 59 00

C.E. Christiansens vej 2,
4930 Maribo
Tlf: 46 14 59 00
SEND OS EN E-MAIL

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Maribo

Samejeoverenskomst

Har du behov for en samejeoverenskomst? Hvis du er i tvivl, så læs mere her

Hvem behøver en samejeoverenskomst?

  •  Lever I i et papirløst forhold og ejer en fast ejendom sammen, bør I overveje at udarbejde en samejeoverenskomst, hvor I aftaler nogle ”spilleregler” for, hvad der skal ske, såfremt der måtte opstå uenighed om det fælles ejerskab.
  •  Er I søskende og ejer et sommerhus i sameje, bør I underskrive en aftale, hvor I bl.a. aftaler hvordan I benytter ejendommen og hvordan I eventuelt skal forholde jer såfremt en ejer ønsker at afhænde sin ejerandel.
  •  Ejer I en fast ejendom i fællesskab med andre, bør I sikre jer, at i tilfælde af konflikter mellem jer foreligger der allerede en aftale, der regulerer situationen.

Testamenteogarv

Samejeoverenskomst – for ugifte samlevende

En samejeoverenskomst er absolut fordelagtig for alle, der ejer en fast ejendom i fællesskab med andre. Det gælder især ugifte samlevende, der typisk køber fast ejendom sammen.

Da papirløst samliv ikke er underlagt samme juridiske regler som ægtepar, er samejeoverenskomst særligt relevant for jer, der lever i et papirløst forhold som ugifte samlevende. I samejeoverenskomsten kan I skriftligt aftale, hvordan de indbyrdes forhold omkring ejendommen skal være, både under samlivet og hvis I går fra hinanden.

Hvad kan en samejeoverenskomst regulere?

I en samejeoverenskomst kan man regulere, hvordan fordeling af de løbende økonomiske udgifter og udgifter til vedligeholdelse af ejendommen skal ske.

Man kan også aftale, hvem der kan benytte ejendommen og i hvilke perioder. Dette er især aktuelt, hvis man ejer et sommerhus i sameje, og hvor det kunne være relevant at aftale i hvilke ferier man kan benytte et sommerhus.

Ud over den praktiske fordeling af løbende udgifter til ejendommen og dens vedligeholdelse, kan man også fastlægge hvilke regler, der skal gælde, hvis en af parterne ønsker at træde ud af aftalen, ikke længere ønsker at eje sin andel, eller hvis en af parterne går bort.

I de tilfælde, hvor forældrene sælger en ejendom til flere børn i sameje, kan det, som led i samejeoverenskomsten, bestemmes at forældrene/sælgerne stadig kan benytte huset iht. aftale.

Hos ADVODAN Lolland Falster kan vi via rådgivning og dialog hjælpe dig med at udfærdige en samejeoverenskomst, der passer til jeres situation og få den tinglyst på ejendommen.

Tina Høpfner
VIL DU VIDE MERE?

Tina Høpfner

Advokat Vis faglig profil
Irina Rasmussen
VIL DU VIDE MERE?

Irina Rasmussen

Advokatfuldmægtig Vis faglig profil
GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.