Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Maribo
Ring 46 14 59 00

C.E. Christiansens vej 2,
4930 Maribo
Tlf: 46 14 59 00
SEND OS EN E-MAIL

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Maribo

Stil krav til din bestyrelse og sæt klare mål

En bestyrelse skal bidrage aktivt med viden, der kan udvikle din virksomhed. Og du skal som virksomhedsejer selv være klar til at afgive suverænitet til bestyrelsen, mener advokat Lars Stuckert fra ADVODAN. Følg hans råd og få det optimale ud af din bestyrelse.

Gør op med dit ejerskab
Som ejer skal du lade andre være med til at bestemme, hvordan din virksomhed skal drives, og du skal være parat til at lytte til andre og følge de beslutninger, der tages i samarbejde med bestyrelsen. Ellers får du ikke det optimale ud af den. Hvis du mener, at du bedst selv kan drive din virksomhed, skal du ikke have en bestyrelse.

Rekruttér kompetente medlemmer
Der findes flere databaser på nettet, hvor du kan søge efter bestyrelsesmedlemmer. Headhunterfirmaer kan også hjælpe dig i jagten, du kan spørge rundt i dit eget netværk, eller du kan gå til Danske Bestyrelsesadvokater. Dine bestyrelsesmedlemmer skal kunne dokumentere deres kvalifikationer og kompetencer, så de kan opfylde kravene til bestyrelsen.

Aftal honorar
Der er ingen faste beløb, når det gælder bestyrelsesmedlemmers honorar. Vederlaget varierer og afhænger af, hvad der er passende for din virksomhed og det enkelte medlems opgaver i bestyrelsen. Honoraret kan ikke overstige, hvad der er forsvarligt i forhold til virksomhedens økonomi, og hvad der er sædvanligt i forhold til opgave og omfang.  

Opstil klare målsætninger
Bestyrelsen skal kunne rykke virksomheden på centrale parametre for lige præcis din forretning. Der skal lægges handleplaner, som kan føres ud i livet, og bestyrelsen skal være med til at sætte konkrete mål for virksomheden, så den udvikler sig. Kan bestyrelsen ikke det, skal der andre kompetencer og medlemmer på banen.

Sparring på møder og mellem møder
Virksomhedens bestyrelse skal både kunne tilbyde sparring på bestyrelsesmøder og mellem møderne. Du skal kunne trække på den enkeltes relevante erfaringer, når noget i den daglige drift vedrører lige præcis deres kompetencer.

Personligt ansvar
Som bestyrelsesmedlem skal man være opmærksom på, at man kan blive gjort personligt ansvarlig og dermed hæfte ved en eventuel konkurs. Hvert medlem skal handle ansvarligt og omhyggeligt og følge virksomheden tæt. Det betyder også, at en bestyrelse ikke kan holdes i vennekredsen, som så mødes en gang om året til frokost.

Investér tid i arbejdet  
Du skal som direktør være loyal over for bestyrelsesarbejdet og levere de tilbagemeldinger og det materiale, som bestyrelsen efterspørger. Det er nødvendigt at investere tid og ressourcer i arbejdet, så der kan arbejdes konstruktivt på møderne, og gode beslutninger kan træffes.

Lars Stuckert
VIL DU VIDE MERE?

Lars Stuckert

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.