Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Thisted
Ring 97 92 28 88

Frederiksgade 14,
7700 Thisted
Tlf: 97 92 28 88
thisted@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Thisted

Jacob Schousgaard
Advokat, Partner, Højesteret

Jacob Schousgaard indgår i ADVODAN Thisteds erhvervsteam, der bistår virksomheder og organisationer med alle former for juridisk rådgivning og bistand. Jacob er uddannet cand.jur. fra Århus Universitet i 1995 og har været en del af ADVODAN Thisted siden 1998.

Med sin solide erfaring inden for rådgivning af små og store virksomheder fordelt på forskellige brancher, herunder indenfor regulerede brancher som læger, tandlæger, fysioterapeuter m.m. samt med en bred baggrund inden for erhvervsjuridiske discipliner – er Jacob en af ADVODAN Thisteds mest erfarne og efterspurgte erhvervsadvokater og i juni 2004 opnåede han møderet for Højesteret.

Jacob er endvidere certificeret voldgiftsdommer.

Ekspert i erhvervsjura og behandling af retssager
Som særlig interesseområde inden for erhvervsjuraen har Jacob specialiseret sig i selskabsret, hvor han rådgiver alle typer virksomheder om problemstillinger inden for de juridiske områder. Ender en erhvervsrelateret tvist med en retssag, har Jacob også stor erfaring med at føre retssager og indgå forlig på vegne af både virksomheder og myndigheder. 

Et andet fokusområde er fiskeriet, hvor Jacob rådgiver om de særlige retsforhold.

Stærk forretningsforståelse
Indgående kendskab til små- og mellemstore virksomheders juridiske problemstillinger - kombineret med bestyrelsesposter i en række virksomheder og en stærk forretningsforståelse – gør Jacob til en aktiv virksomhedsrådgiver. Med afsæt i de forretningsmæssige mål lægger han vægt på en resultatorienteret rådgivning.

Jacob er valgt til en række bestyrelser, herunder bestyrelsesformand i bl.a. Sparekassen Thy, Vilsund Blue A/S, Hexa-Cover A/S og menigt bestyrelsesmedlem i bl.a. Kellpo A/S og Thisted Bryghus A/S.

Jacob har tidligere gennem flere år været ansat som ekstern lektor i offentlig ret ved Århus Universitet, og har således en betydelig ekspertise indenfor også dette område.

Jacob har de bedste forudsætninger for at rådgive virksomheder og offentlige myndigheder om både juridiske emner og strategiske beslutningsprocesser.

Bobestyrer 
Igennem hele sin karriere har Jacob ligeledes beskæftiget sig med dødsbobehandling og arveret. Han er udpeget autoriseret bobestyrer ved Retten i Holstebro, hvor han hvert år behandler et stort antal dødsboer.

Med dybdegående indsigt i love og regler på området er Jacob en eftertragtet advokat i sager, hvor arvinger beder om en særlig erfaren og faglig kompetent advokat indenfor dødsboer og arveret. Det er blandt andet i sager hvor der opstår udfordringer med tvivl om arveforhold, tvister mellem arvinger, problemer omkring gæld, salg af dødsboejendomme m.m.

Passioneret vinkender

Når Jacob ikke fordyber sig i juraen, nyder han at få frisk luft til hovedet og kroppen, hvad enten det er med vandreskoene på eller på en cykel. 

 

Desuden er Jacob en passioneret vinkender og nyder gerne et glas kold rosé på terrassen.

GØR SOM 12.742 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.742 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.