PrivatErhverv
Jylland
Sjælland
Bornholm

Mere tid og mindre kapitalkrav ved omdannelse af IVS til ApS

Med en ny lov vedtaget i Folketinget får du nu bedre muligheder, hvis du skal omdanne dit IVS til et ApS.

Hvad er nyt?

I 2019 blev iværksætterselskaber afskaffet, og det blev vedtaget, at eksisterende IVS’er skulle omdannes til en anden selskabsform inden for to år. Den mest nærliggende selskabsform er anpartsselskabet, som har en minimumsstartkapital på 40.000 kr.

Hidtil har det været et krav, at iværksættere indhentede revisorerklæring om en selskabskapital på 40.000 kr., før der kunne omdannes fra IVS til ApS. Med den nye lov lempes dette krav, ligesom fristen for omdannelse udskydes.

 

Lempede krav ved omdannelse af IVS til ApS

Skal du omdanne et IVS til et ApS, behøver du nu kun at indbetale differencen mellem den registrerede kapital (det beløb du indbetalte ved iværksætterselskabets stiftelse) og kapitalkravet for et ApS på 40.000 kr.

Det betyder, at du fx kun skal skaffe 25.000 kr., hvis du i sin tid stiftede dit IVS med 15.000 kr. Det betyder også, at selvom dit selskab har en gæld på 10.000 kr., så skal du kun indbetale 39.999 kr., hvis du stiftede dit IVS med 1 kr.

 

Udskudt frist for omdannelse

Da afskaffelsen af IVS’er blev vedtaget den 15. april 2019, blev fristen for omdannelse fastsat til den 15. april 2021. Denne frist bliver nu udskudt seks måneder til den 15. oktober 2021. Dette imødekommer iværksættere, som ville have svært ved at skaffe den nødvendige kapital til den oprindelige frist.

Overholder du ikke fristen for omdannelse af dit IVS, risikerer du, at selskabet tvangsopløses.

 

Hvornår træder loven i kraft?

Loven blev vedtaget den 17. december 2020 og trådte i kraft den 1. januar 2021. Erhvervsministeren skal dog endeligt fastsætte ikrafttrædelsen af reglerne. Det er ikke sket endnu, men forventes i begyndelsen af 2021.

 

Skal vi hjælpe med omdannelse af dit IVS til ApS?

Hos Advodan kan vi rådgive dig om den mest hensigtsmæssige løsning, hvis du ejer et iværksætterselskab, der skal omdannes. Vi hjælper også gerne med selve omdannelsen fra IVS til ApS og vejleder dig gennem hele processen.

Indsender formularen...

Kontakt en specialiseret erhvervsadvokat i dag

Vil du vide mere?

0 kommentarer