Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Entrepriseret

Forventningsafstemning

Du kan forebygge mange konflikter, hvis du gør noget ekstra ud af at sikre, at bygherre har realistiske forventninger til byggeriet.

Du er her

Skal du give et tilbud på et mindre byggeprojekt, kan du med fordel beskrive en realistisk byggetid med starttidspunkt og sluttidspunkt. Især hvis der er tale om private bygherrer uden rådgiver, bør du også grundigt redegøre for, at tilbuddet ikke omfatter projektering – og hvad det betyder.

Mange voldgiftssager imellem entreprenører og private bygherrer handler om ændringer, som bygherren mener er mangler, fordi entreprenøren burde have forudset det, og som entreprenøren mener er projekteringssvigt, fordi der reelt ikke har været nogen projektering.

Skal du give et tidbud på et større byggeprojekt, bør du tage udbudsmaterialet meget seriøst. Er der uklare forhold i udbudsbeskrivelsen, bør du spørge rådgiveren. Lad være med at byde ukonditionsmæssigt. Fraviger du udbuddet så tag et tydeligt forbehold. Er der opstillet en tidsplan, du ikke tror, du kan holde, så oplys det.

Kan du ikke nå at lave et gennemarbejdet tilbud på denne måde – så lad være med at byde på opgaven. Mange voldgiftssager omkring udbudte opgaver handler om uoverensstemmelser imellem udbud og tilbud.

I de nye standardregler (AB18) er disse mulige uenigheder håndteret grundigere end i de tidligere regler (AB92). Det gælder både i relation til projektering, tidsplan, afklaring af mulige mangler samt ekstraarbejder.

Har du brug for hjælp til Entrepriseret?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Skal vi hjælpe med entreprise-aftalen?
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Entrepriseret?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.742 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.742 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.