Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Inkasso

Få de rigtige kundeoplysninger

Før du indgår aftale med en kunde om salg på kredit, er det meget vigtigt, at kunden giver dig en række oplysninger.

Du er her

Du bør sikre dig følgende oplysninger:

 • Kundens fulde navn
  Det er afgørende at få udstedt fakturaen til den rigtige juridiske enhed. Det er derfor vigtigt at få bestemt, om det er en person eller en virksomhed, du handler med.

  Hvis kunden er et selskab, er det vigtigt at få oplyst hele selskabets navn, og herunder vigtigst af alt selskabstypen, fx ApS, A/S, IVS osv. Husk at få CVR-nummer.

  Hvis kunden er en virksomhed, der er personligt ejet, er det vigtigt at få anført dette. Få altid, ud over CVR-nummer, oplyst CPR-nummer hvis muligt samt indehavers privatadresse.

  Er kunden et interessentskab (I/S), eller kommanditselskab (K/S), skal du også vide dette. Det er vigtigt at få oplyst det fulde navn, adresse og CPR-nummer på de personer, som står bag I/S’et eller KS’et.

  Da fogedretterne i dag benytter digital forkyndelse, er det vigtigt, at data som e-mailadresser, telefonnumre, CVR- og CPR-nummer fremgår allerede fra starten.

  I mange tilfælde kan det også være relevant at få private oplysninger, fx privatadresse og telefonnummer på indehaveren, da ejeren kan drive sin virksomhed fra en lejet adresse. Hvis kunden er en privatperson, skal du altid få kundens fulde navn og CPR-nummer. Er der flere personer med i aftalen, skal du huske at få fuldstændige oplysninger på alle.

 • Verificering af virksomheder
  Du kan benytte www.virk.dk for verificering af virksomheder. Har din virksomhed abonnement hos et bureau, der giver kreditoplysninger, fx et RKI-abonnement, kan I via www.kreditsikring.dk hente oplysninger om kunden. 

 • Kundens CVR-nummer og CPR-nummer
  Hvis kunden er en virksomhed, har den pligt til at oplyse CVR-nummer, som også kan søges på virk.dk. Dette gælder også for personligt drevne virksomheder, interessentskaber og øvrige selskabsformer.

 • Hvem er modtager af din ydelse?
  Det er vigtigt at få afklaret, om bestilleren også er den egentlige modtager. Hvis ikke, skal du notere fulde navn på både bestiller og modtager, så det er muligt at afklare, hvem der hæfter for bestillingen. Det er som udgangspunkt bestilleren, som hæfter for betalingen, med mindre andet er aftalt. I nogle tilfælde vil det være nødvendigt at se dokumentation for fuldmagt.

  Henviser bestiller til en anden fakturamodtager/betaler, skal du få bekræftet aftalen med fakturamodtager, når du udfører dit arbejde/leverer dit produkt eller serviceydelse. 
 • Leveringsadresse
  Få angivet præcis leveringsadresse. Vær opmærksom på, at leveringsadressen ikke altid er fakturaadressen. Husk derfor at få verificeret fakturaadressen hos fakturamodtageren.
 • Faktureringsadresse
  Få angivet præcis faktureringsadresse – denne bør som udgangspunkt være identisk med CVR-adressen.

 

Ønsker du at starte en inkasso-sag, kan du udfylde nedenstående formular. Oplysningerne sendes til dit nærmeste ADVODAN-kontor (baseret på dit postummer). Du vil efterfølgende blive kontaktet af en inkasso-medarbejder for det videre forløb.

Når du trykker på ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail til dit nærmeste ADVODAN-kontor med de indtastede oplysninger. Derefter vil du blive kontaktet af en inkasso-medarbejder for det videre forløb.

Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor.
Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret.
Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Tak

Du vil blive kontaktet af en
advokat fra ADVODAN inden længe.

Har du brug for hjælp til Inkasso?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Læs også

Har du brug for hjælp til Inkasso?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.