Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Kunde- og leverandørsamarbejde

Agenturaftale - producent

Du indgår en agenturaftale med en handelsagent, der typisk handler i dit navn og for din regning. Det betyder, at du skal acceptere alle salgsaftaler formidlet af din agent. Dermed har du selv kontrol med dine produkter og prisen hele vejen til slutbrugeren. Din agent modtager typisk provision af de salg, han eller hun formidler.

Agenturaftalen bør beskrive blandt andet geografisk dækningsområde, afregning af salg og agentprovision, aftalens periode samt forhold om godtgørelse og konfliktløsning. Ofte er agenturaftaler suppleret med aftaler om eneret.

Agenturaftale - forhandler

Som agent formidler du salg mellem producent og slutbruger. Typisk handler du i producentens (agenturgiverens) navn og for producentens (agenturgiverens) regning. Det betyder også, at du ikke selv bestemmer pris og betingelser, da agenturgiveren skal acceptere salget.

Ved en agenturaftale er risikoen relativ lav, da du ikke skal købe varerne til videresalg. Du vil typisk være aflønnet med provision af de salg, du formidler.

Inden du indgår en agenturaftale, skal du sikre dig, at aftalen beskriver aftalens geografiske dækningsområde, beregning af provision, hvem der står for markedsføring, og hvordan du er sikret i tilfælde af misligholdelse inden kontraktens udløb. Agenturaftaler er ofte udvidet med en aftale om eneret til agenten.

Har du brug for hjælp til Kunde- og leverandørsamarbejde?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Læs også

Har du brug for hjælp til Kunde- og leverandørsamarbejde?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

GØR SOM 12.742 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.742 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.