Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Patent og varemærke

Krænkelse af rettigheder

Varemærker, patenter og brugsmodeller har til formål at beskytte din virksomhed mod, at andre bruger dine kendetegn eller kopierer dit produkt. Bliver dine rettigheder krænket, kan du opnå erstatning eller kompensation.

Du er her

Det kan have store økonomiske konsekvenser, hvis dine varemærker, patenter eller brugsmodeller bliver overtrådt. Derfor er det vigtigt, at du forfølger sagen og kræver erstatning eller kompensation efter de gældende regler, hvis andre bruger dine immaterielle rettigheder.

Det kan dog ofte være meget kompliceret at afgøre, om der er sket en krænkelse af rettigheder. Det kræver som minimum hjælp fra en advokat, der har den nødvendige ekspertise og kender til eksterne specialister på området.

Opdager du, at andre bruger dit navn, eller har du mistanke om, at andre har kopieret dit produkt, design eller logo, bør du derfor straks kontakte en advokat.

Ret til erstatning eller kompensation
Har du imidlertid beskyttet dine immaterielle værdier korrekt, har du også ret til en økonomisk godtgørelse, hvis dine rettigheder bliver krænket. Erstatningens størrelse afhænger fuldstændig af den konkrete sag.

Beløbets størrelse kan afgøres i en retssag, men i nogle tilfælde kan du også opnå en tilfredsstillende løsning gennem forhandling med modparten. Typisk vil en forhandling gå hurtigere.

ADVODAN vurderer, om dine rettigheder er blevet krænket, og om du derfor har ret til erstatning. Derudover hjælper vi dig med at opnå erstatning, uanset om du vælger retssag eller forhandling.

Har du brug for hjælp til Patent og varemærke?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Læs også

Har du brug for hjælp til Patent og varemærke?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.742 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.742 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.