Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Selskabskonstruktion og virksomhedsformer

Bestyrelsesansvar og regler

Bestyrelsesarbejde er forbundet med et stort ansvar og en række forskellige forpligtelser alt efter bestyrelsens form og din virksomheds forretningsområde.


Forpligtelserne omfatter blandt andet kontrol af virksomhedens økonomiske og finansielle situation.

Ansvaret betyder, at bestyrelsesmedlemmer kan stilles til personligt ansvar for deres handlinger.

Et erstatningskrav mod din virksomhed kan i værste fald ende med konkurs. Har du en direktions- og bestyrelsesansvarsforsikring forbedrer du sikkerheden for din bestyrelse væsentligt. Og det gælder uanset, om din bestyrelse er professionel eller arbejder gratis. 

Du skal dog være opmærksom på, at forsikringen ikke dækker, hvis bestyrelsesarbejdet ikke er udført eller er meget fejlbehæftet.

Bestyrelsesansvarsforsikring

Prisen på en bestyrelsesansvarsforsikring afhænger af de forskellige risici, der er kendetegnende for din virksomhed. Generelt dækker bestyrelsesansvarsforsikringen risikoen for, at man som bestyrelsesmedlem eller direktør afkræves eller idømmes et personligt erstatningsansvar.

Forsikringen dækker desuden de sagsomkostninger, som et erstatningskrav kan medføre. Vær opmærksom på, at det er virksomheden, som tegner forsikringen - men det er virksomhedens bestyrelsesmedlemmer og direktørernes personlige private erstatningsansvar, der dækkes af forsikringen.

Har du brug for hjælp til Selskabskonstruktion og virksomhedsformer?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Brug for hjælp til din bestyrelse? Skriv til os
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Selskabskonstruktion og virksomhedsformer?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.