Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Vanskeligt at sikre sig mod ny type dårlige betalere

  • Af Pia Eskildsen
  • 07. apr 2011

Nye tal fra Experian RKI viser, at mere end 218.000 danskere står registreret som dårlige betalere. Fra januar 2010 til januar 2011 er gælden hos privatpersoner i registret vokset med mere en 27 procent.

En af årsagerne til stigningen er, at der er dukket en ny gruppe debitorer op, vurderer advokat Trine Brønsgaard fra ADVODAN i Nykøbing Falster.

"Jeg oplever jævnligt, at flere såkaldte "almindelige, pæne mennesker" ender som dårlige betalere. På overfladen har de hele pakken med eget hus, bil, weber grill og fladskærm. Problemet er bare, at de på trods af gode jobs ikke kan betale deres regninger, fordi de har indrettet sig efter tidligere, bedre tider.

Hun kender som inkassator til adskillige erhvervsdrivende, som er endt i en kedelig situation, fordi de har ladet sig snyde af den udadtil pæne facade.

Vil ikke ændre livsstil
Når banken smækker kassen i tyr flere og flere til dyre hurtiglån eller leasing af forbrugsgenstande.

"Omstændighederne omkring hurtiglån og leasing betyder, at den kreditor, der har penge til gode, risikerer en grim skuffelse, når sagen har været kørt i fogedretten, og det står klart, at kunden ikke kan betale.

Undgå at blive snydt
Selvom det som erhvervsdrivende kan være svært at spotte de dårlige betalere, så findes der rent faktisk metoder til at sikre sine penge - fx ved at kredittjekke kunder eller kræve forudbetaling.

"Det kan være grænseoverskridende for mange at kræve sikkerhed, fordi man er bange for at miste en ordre. Men man skal altid huske at holde det op imod risikoen for at spilde en masse tid og have store udlæg på materialer, som man aldrig får sin betaling for," fastslår Trine Brønsgaard.

Du kan her læse mere om inkasso og dårlige betalere

Inkasso Inkasso

Vil du vide mere? Læs guides og prøv vores inkassoberegner. Du kan også tage downloade gratis skabeloner til rykkere og læse vores håndbog.

Læs mere her
GØR SOM 12.693 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.693 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.