Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Dødt boligmarked forlænger skilsmissen

  • Af Mette Rasmussen
  • 03. aug 2011

Ifølge tal fra Boliga.dk slår vi lige nu alle rekorder i antal af boliger til salg. Der er godt 87.000 boliger på portalen i øjeblikket.

For at komme hurtigt fra hinanden, ser jeg ofte, at den ene part ønsker at overtage boligen selv.

"Selvom der aldrig har været så mange boliger til salg, så er markedet forholdsvist dødt. Køberne afventer formodentlig situationen for at se, om der sker ændringer efter valget. Men ventetiden kan være lang for par, der bare ønsker at komme videre med deres liv hver for sig", fortæller advokat Mie Rahbek Thomsen fra ADVODAN i Slagelse.

Banken har lukket kassen
Når et par står midt i en skilsmisse, så har de ofte behov for at flytte fra hinanden så hurtigt som muligt. Men økonomiske forhold kan betyde, at de er tvunget til bo sammen i en meget lang periode.

"For at komme hurtigt fra hinanden, ser jeg ofte, at den ene part ønsker at overtage boligen selv. Det kræver dog, at banken eller kreditforeningen godkender vedkommende til at overtage hele restgælden, således at den anden part bliver slettet af gælden. I mange tilfælde afslår bankerne at godkende overdragelsen, da ægtefællens rådighedsbeløb ikke er stort nok," forklarer Mie Rahbek Thomsen.

Få hjælp til at komme videre
Det kan tage flere år at sælge en bolig. I salgsperioden skal der stadig betales terminer og faste udgifter, men hvis situationen i forvejen er anspændt, så kan det være vanskeligt at blive enige om fordeling af udgifterne. Derfor er det en god idé at få hjælp til at aftale nogle klare spilleregler.

Vil du vide mere?
Mie Rahbek Thomsen

Mie Rahbek Thomsen

Advokat | Vis faglig profil
Skilsmisse Skilsmisse

Se også videoguides, infografikker, statistikker om skilsmisse og separation samt links til de vigtigste skilsmissepapirer.

Læs mere her
GØR SOM 12.533 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.533 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.