Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Så dyr er din skilsmisse

  • 06. jan 2012

Januar er over os og årets skilsmisse-boom er i fuld gang. Men for mange kan skilsmissen løbe op i dyre domme.

Må tage lån til skilsmissen
Som familieretsadvokat oplever Mie Rahbek Thomsen hver dag, hvor dyr en skilsmisse kan ende med at blive.

De fleste familier køber en masse ting i fællesskab uden at tænke på risikoen for en fremtidig skilsmisse. Når skilsmissen kommer, så bliver det pludselig nødvendigt at skulle anskaffe sig ekstra eksemplarer af en masse dyre, men helt nødvendige ting. Det gælder ikke alene store ting som bolig og bil, men også relativt mindre ting som eksempelvis møbler, hårde hvidevarer, udstyr til børn og så videre," forklarer Mie Rahbek Thomsen.

"Og det er de færreste, der kan vente med at anskaffe sig den slags efter en skilsmisse, så det kan derfor være nødvendigt for mange at tage et lån for at kunne købe det alt sammen," siger hun.

Skilsmisse kan koste en hel årsløn
Men der er langt flere økonomiske skrupler ved at gå fra sin ægtefælle end hus og indbo. Der skal eksempelvis også betales 500 kroner i gebyr til statsamtet, når der søges om skilsmisse. Dertil kommer eksempelvis også honorar til advokat, flytteomkostninger, oprettelse af ny telefonlinje, internet, mobiltelefon og TV.

"Det dyre i en skilsmisse er også, når det fælles hus skal sælges. Her skal der jo også betales salær til ejendomsmægler og øvrige omkostninger ved at sælge boligen, som let løber op i 100.000 kroner," fortæller advokaten og nævner også boligkrisen.

"Og i disse tider går man ofte ud med et stort underskud på selve boligen, når man vil af med den nu og her. Mange presses også til at flytte til en ny og mindre bolig, hvor der let kan være store udgifter til oprettelse af nye boliglån og måske køb af ny bil," siger Mie Rahbek Thomsen.

Hun vurderer dermed, at en skilsmisse alt i alt kan ende med at løbe op i et beløb, der for mange er lig med en hel årsløn efter skat.

Læse hele artiklen på finans.tv2.dk

Vil du vide mere?
Mie Rahbek Thomsen

Mie Rahbek Thomsen

Advokat | Vis faglig profil
Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.
Skilsmisse Skilsmisse

Se også videoguides, infografikker, statistikker om skilsmisse og separation samt links til de vigtigste skilsmissepapirer.

Læs mere her

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.533 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.533 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.