Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Hold på medarbejderne med attraktive vilkår

  • Af Pia Eskildsen
  • 20. jun 2012

Krisen og en generel uvished om fremtiden har fået mange virksomheder til at være mere forsigtige med at give lønforhøjelser.

Vær opmærksom på skatten
Traditionelle personalegoder som fri telefon, sundhedsforsikring, avisabonnement og fitnessmedlemskab kan stadig være interessante elementer i en attraktiv lønpakke. Problemet er, at det fortsat koster virksomheden penge, og at mange personalegoder i dag er gjort skattepligtige. Derfor har de ikke længere samme værdi for de ansatte som tidligere.

Senest er virksomhedernes sundhedsforsikringer til deres medarbejdere gjort skattepligtige, ligesom mange i dag er omfattet af multimedieskatten. Det betyder for eksempel, at det kan være attraktivt at få flest mulige goder som telefoni, internet og pc med under beskatningen, som sker af et fast beløb uafhængig af den reelle værdi af goderne. Og har medarbejderen adgang til virksomhedens netværk hjemmefra, er internetforbindelsen faktisk skattefri," forklarer Vibeke Andersen.

Virksomhederne kan også udnytte multimedieskatten til eksempelvis at tilbyde tablets og smartphones. Disse kan ofte anskaffes billigere gennem en firmaaftale med virksomhedens faste it-leverandør.

Større fleksibilitet og frihed 
Beskatningen af personalegoder betyder, at virksomhederne må tænke i nye baner for at finde muligheder, der er mere eller mindre gratis, men stadig udgør en værdi for de ansatte. Fleksibilitet i arbejdet er en mulighed, som virksomhederne i stigende grad kan gøre brug af. Det kan fx være i form af fleksible arbejdstider eller muligheden for at arbejde hjemmefra.

Også udvikling i selve jobbet i form af større ansvar og mere indflydelse kan være et led i at skabe mere interessante forhold for nøglepersoner i virksomheden.

Vilkår tilpasset til situationen
Som en konsekvens af krisen, øget usikkerhed om fremtiden og færre jobs at vælge imellem er længere opsigelsesvarsler også en mulighed, der kan have stor værdi for medarbejderne. Det giver større tryghed og bedre tid til at finde et nyt job, hvis det skulle komme til en opsigelse. Derudover kan resultatbaserede lønaftaler være en anden mulighed, som både medarbejder og virksomhed kan have stor glæde af lige nu.

Vil du vide mere?
Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.
Ansættelse og medarbejdere Ansættelse og medarbejdere

Som arbejdsgiver har du en lang række forpligtelser over for dine medarbejdere.

Læs mere her

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.533 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.533 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.