PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Ægtepagt kan sikre din virksomhed

Ejer du en virksomhed, bør du adskille den fra din privatøkonomi ved at oprette en ægtepagt. Dermed undgår du, at dit firma skal realisere kontanter til din ægtefælle, hvis I går fra hinanden.

Når du er gift, indgår din virksomhed automatisk i jeres formuefællesskab. I tilfælde af skilsmisse skal formuen og dermed også aktiverne i din virksomhed deles imellem dig og din ægtefælle. Det kan i værste fald true din virksomheds eksistens, forklarer advokat Karina Sejersbøl Christiansen fra Advodan Næstved.

Med en ægtepagt kan du sikre din virksomhed ved at gøre den til særeje. Så indgår virksomheden ikke i jeres fælles formue, og aktiverne vil blive ført uden om jeres bo ved deling - fx i forbindelse med skilsmisse. På den anden side kan en ægtepagt også være med til at sikre din ægtefælle i tilfælde af konkurs. Det afgørende er, at du forholder dig til problematikken, så du får mest mulig indflydelse på, hvordan aktiverne sikres," fortæller Karina Sejersbøl Christiansen.

 

Flere former for særeje

Ifølge Karina Sejersbøl Christiansen er der flere veje at gå, når du skal sikre dine aktiver fremadrettet.

"Du kan vælge at gøre dine værdier til skilsmissesæreje, eller du kan vælge fuldstændigt særeje. Det er også en mulighed at kombinere de to særejeformer, ligesom du kan af/optrappe særejet over tid. Hvilken model du vælger afhænger af, hvem du ønsker at sikre, dels ved skilsmisse dels ved død. Du skal altså tage stilling til, om du vil sikre din ægtefælle eller din virksomhed."

For de fleste ægtepar er skilsmisse ikke det foretrukne samtaleemne, men ægtepagter skal indgås i enighed.

"Ægtepagten er en aftale mellem ægtefællerne. Hvis I har klare aftaler på forhånd, er der også mindre risiko for, at der opstår konflikter om bodelingen, fastslår Karina Sejersbøl Christiansen.

 

Stil krav om ægtepagt

Er der flere ejere i en virksomhed, er det også en rigtig god idé at overveje ægtepagter.

"Er du partner i din virksomhed, bør du og dine gifte partnere sørge for at oprette ægtepagter. Ellers risikerer I, at virksomheden skal realisere kontanter til en tidligere ægtefælle i tilfælde af skilsmisse. Jeg råder til, at I gør det til et krav for gifte partnere at oprette ægtepagter," siger Karina Sejersbøl Christiansen.

Du kan her læse mere om ægtepagt

Indsender formularen...

Skal vi hjælpe jer med at oprette en ægtepagt?

Vil du vide mere?

0 kommentar

0 / 700 tegn