Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Bestyrelsen sikrer væksten i konsulentvirksomhed

  • Af Pia Eskildsen
  • 01. okt 2013
AL_enginiering

I starten af 2009 beslutter ejer John Albertsen, at der skal ske noget nyt i hans virksomhed.

”Jeg ville gerne udvikle min virksomhed og drive den videre. Men jeg savnede et forum, hvor jeg kunne drøfte muligheder og sætte nye idéer i spil. Et sted, hvor det var min virksomhed, der var i centrum,” siger John Albertsen.

Han valgte derfor helt bevidst at gå efter at etablere en professionel bestyrelse, selvom det ikke er et lovkrav i anpartsselskaber. 

Gode indsparkJohn Albertsen er glad for, at han i dag har en bestyrelse at stå til ansvar over for fire gange om året.

”Det er klart, at bestyrelsen stiller krav til mig. Jeg skal blandt andet aflægge kvartalsregnskaber, men det er egentlig rart nok, for det giver også mig et bedre overblik. De holder mig op på de beslutninger, vi har taget i fællesskab, og de hjælper mig med at prioritere opgaver,” siger han

Han er ikke i tvivl, når han skal vurdere værdien af virksomhedens professionelle bestyrelse.

”For mig giver det stor værdi, når bestyrelsen trækker mig ud af hverdagens trummerum. De hiver mig op i den berømte helikopter, og de kan få mig til at se på virksomheden med nye øjne. Man skal investere for at komme videre. Og i mit tilfælde er det den bedste investering, jeg nogensinde har gjort i min virksomhed. Jeg kan kun sige til andre: Du har ikke råd til at lade være!,” slutter John Albertsen.

John Albertsens råd om professionelle bestyrelser:

  • Opstil kriterier for hvilke kompetencer du gerne vil have i bestyrelsen. Hvis det ikke lykkes at finde medlemmer, der matcher kriterierne 100 procent fra starten, så sørg for løbende at holde øje med mulige kandidater.
  • Brug din bestyrelse aktivt og test dine nye idéer af på medlemmerne. De kan ofte se tingene på andre måder og komme med gode råd til, hvordan de kan blive til virkelighed.
  • Se det som en positiv udfordring, når bestyrelsen stiller kritiske spørgsmål til din måde at drive virksomhed på. Du bliver selv mere skarp på dine beslutninger, og du lærer at sætte pris på, at der er nogen, der holder dig op på dem.
Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.716 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.716 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.