Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Sådan må du bruge håndværkerfradraget i udlandet

  • Af Lea Laursen Pasgaard
  • 23. apr 2014

Det er ikke kun, når privatboligen trænger til en renovering, at danskerne har mulighed for at få det ordnet billigere ved hjælp af det såkaldte håndværkerfradrag. Er det ferieboligen i udlandet, der står for tur, så kan boligejerne også trække udgifterne til arbejdsløn fra i skat i forbindelse med en lang række service- og håndværksydelser.

Mange muligheder med fradrag
”Så længe du ikke bruger boligen til erhverv, kan du få fradrag til både indvendig og udvendig reparation eller vedligeholdelse af din feriebolig, og listen over opgaver, fradraget dækker, er den samme som for helårsboligen i Danmark. Dog får du på årsbasis kun et samlet fradrag på 15.000 kr.,” siger boligadvokat Bjørn Ravn fra ADVODAN i Horsens.

Fradraget dækker mere end bare håndværksydelser. Har du fx brug for hjælp til at støvsuge, pudse vinduer eller slå græsset, mens du er hjemme i Danmark, så kan du også trække udgifter til det fra i skat. Det er dog på betingelse af, at du ikke bruger boligen til udlejning,” tilføjer han.

Læs også: Guide til håndværkerfradrag: Det kan du trække fra i skat

Betingelser for fradrag
For at kunne benytte sig af ordningen i udlandet er der imidlertid en lang række betingelser, som skal være opfyldt. Det er blandt andet et krav, at ejeren betaler ejendomsværdiskat af boligen, og der er også regler for, hvem der kan få fradrag.

”For fritidsboliger i udlandet er det ikke alle voksne i husstanden, men kun ejeren og vedkommendes ægtefælle, der kan gøre brug af fradraget. Ejer du boligen sammen med dine søskende eller venner, gælder fradraget dog for alle parterne,” forklarer Bjørn Ravn.

Til den virksomhed, som bliver hyret til at udføre arbejdet, er der også en række krav. Ligger boligen i EU, skal virksomheden være momsregistreret. Ligger den uden for EU, skal virksomheden være momsregistreret eller registreret i forhold til andre omsætningsafgifter eller i forhold til indkomstskatter på det pågældende arbejde.

”Derudover er det også et krav, at det land, som fritidsboligen ligger i, skal udveksle oplysninger med de danske myndigheder på baggrund af en dobbeltbeskatningsaftale, internationale overenskomster eller konventioner,” siger advokaten.

Søg vejledning
Med de mange regler kan det godt være lidt svært at gennemskue, hvornår man kan benytte sig af fradraget eller ej. Hvis det er afgørende for din beslutning om at renovere fritidsboligen, at du kan gøre brug af håndværkerfradraget, så råder Bjørn Ravn dig til at kontakte en rådgiver og SKAT, inden du går i gang med byggeprojektet.

Håndværkerfradraget kan benyttes frem til udgangen af 2014. Politikerne har ad flere omgange forlænget ordningen, men det er i øjeblikket uvist, om fradraget bliver forlænget efter årsskiftet.

Læs mere om betingelserne for håndværkerfradrag i udlandet på skat.dk

Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.
Skat Skat

Det kan have store konsekvenser for din privatøkonomi, når der kommer ny skattelovgivning, eller der sker ændringer i din livssituation.

Læs mere her

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.533 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.533 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.