Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Nu bliver det lettere at inddrive gæld med digital signatur

  • Af Mette Rasmussen
  • 09. sep 2014

Både private forbrugere og virksomheder handler online i stor stil, og mange køber også varer på kredit eller indgår aftaler om forbrugslån ved at underskrive med deres digitale signatur. Indtil nu har den digitale underskrift dog ikke været gyldig, hvis aftalen blev misligholdt, og gælden skulle inddrives med fogedrettens hjælp. Det er nu lavet om –og det er på høje tid, mener ADVODAN-advokat Niels Aamann.

”Det nytter ikke noget, at fogedretten ikke kan håndtere digitale aftaler, når det er den måde, mange låneaftaler og skylderklæringer kommer i stand. Jeg er glad for, at loven nu matcher den måde, vi bruger it på i 2014”, siger Niels Aamann.

Mere effektiv inkasso
Reglerne betyder også, at kreditorer nu har mulighed for at få en digital underskrift på de dokumenter, som de forsøger at indhente allerede i den tidlige inkassoproces, og det vil gøre processen mere effektiv, fordi man kan springe langsomme postgange over.

”Nu har vi reelt mulighed for at ringe debitor op og få en underskrift på en skyldnererklæring, mens vi har vedkommende i røret – og det vil lette hele processen, så kreditorerne hurtigere kan få deres penge hjem", forklarer Niels Aamann.

Fakta om reglerne

  • Digitale underskrifter ligestilles med håndskrevne underskrifter i forbindelse med tvangsfuldbyrdelse af gældsbreve og skylderklæringer mm.

  • De nye regler trådte i kraft 1. juli 2014.

  • Reglerne gælder også for dokumenter, som er underskrevet digitalt inden den 1. juli 2014.
GØR SOM 12.693 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.693 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.