Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Undgå at tidligere svigerbørn løber med arven

  • 04. nov 2015

I Danmark har vi formuefællesskab, og det betyder, at der skal ske en bodeling, når et ægtepar bliver skilt. Ved bodelingen skal de to tidligere ægtefæller dele hele deres formue med hinanden. Dit barn skal altså som udgangspunkt dele en eventuel arv efter dig med sin tidligere ægtefælle, hvis ægteskabet går i stykker. Du risikerer med andre ord, at din tidligere svigersøn eller –datter løber med halvdelen af arven.

”Hvis du vil sikre, at dit barn beholder hele arven efter en skilsmisse, skal du gøre arven efter dig til særeje,” lyder rådet fra Bodil H. Ravn, der er advokat hos ADVODAN Vejen og specialist inden for dødsbo, arv og testamenter.

Hold arven adskilt

Hvis du har arvet efter dine forældre, og de har bestemt, at du skal have særeje over arven, kan du ifølge advokaten stadig risikere at skulle dele den med din ægtefælle, hvis du ikke sørger for at holde den adskilt fra resten af din formue.

”Jeg anbefaler, at du opretter en særskilt konto til din arv, som udelukkende indeholder penge der fra. Hvis du anskaffer dig større ting for arven, fx en bil eller designermøbler, skal pengene helst kunne spores tilbage til kontoen, så der ikke opstår tvivl om, hvorvidt pengene kommer fra særejet, forklarer advokaten og tilføjer:

”Det er en god idé at skrive ned, hvad særejet er brugt til, mens man er gode venner, så der ikke kommer diskussion om det efterfølgende. ”


Opret en ægtepagt

Hvis dine forældre ikke har gjort din arv til dit særeje, kan du og din ægtefælle selv vælge at lave en ægtepagt, hvor I aftaler, at I hver især har særeje over jeres individuelle arv, hvis I en dag går fra hinanden.

”Det er vigtigt, at I husker at få ægtepagten tinglyst, da den ellers ikke er gyldig. Derudover råder jeg altid folk til at få professionel rådgivning af en advokat, da mange ægtepagter bliver tilsidesat, fordi de ikke er skrevet korrekt,” lyder det fra Bodil H. Ravn.

Arvetesten

Hvordan er du og din familie sikret?

Svar på nogle få hurtige spørgsmål og find ud af, om du har behov for et testamente.

Dødsbo og bodeling Dødsbo og bodeling

Når du mister én af dine nærmeste, er der mange ting at tage hånd om, og det kan være svært at bevare overblikket.

Læs mere her
GØR SOM 12.703 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.703 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.