Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Få tilskud til renovering af boligen

  • Af Mette Rasmussen
  • 18. mar 2015
  • 10 Spørgsmål & svar

Som privat boligejer kan du søge tilskud til energiforbedringer i din bolig. Det gælder, hvis du fx vil skifte til energispareruder, installere et nyt og bedre varmeanlæg eller efterisolere loft, kælder eller vægge. Du kan søge tilskud som privat boligejer – men også som privat udlejer, boligforening og virksomhed.

”Hvor stort et tilskud, du får, afhænger af hvor mange kilowatt-timer, du kan spare på dine energiforbedringer – jo større forbedringstiltag jo større tilskud. Tilskuddet beregnes ud fra nogle standardværdier, som Energistyrelsen har fastsat”, forklarer boligadvokat Bjørn Ravn fra ADVODAN i Horsens.

”Når du udfylder ansøgningen om tilskud, kan du se, hvor meget du kan forvente at få i tilskud. Regn med ca. 30 øre pr. sparet kWh. Hvis din energirenovering eksempelvis sparer dig for 5000 kWh, kan du få et tilskud på ca. 1500 kr. ud over det, du også sparer på din el- eller varmeregning”.

Sådan gør du
”Du kan tage kontakt til et energiselskab eller en håndværker, som har en aftale med et energiselskab. Det er vigtigt, at du ikke går i gang med dit projekt, før du har en aftale på plads. Det er også vigtigt, at du undersøger, hvilke krav der er til dokumentation af projektet hos det selskab, du bruger. Der kan være forskel på kravene fra selskab til selskab”.

SØG
TILSKUD  

pil

INDGÅ
AFTALE MED
HÅNDVÆRKER

pil

UDFØR
PROJEKT

pil

INDSEND DOKUMEN-TATION            

pil

TILSKUD UDBETALES

 
Energistyrelsens hjemmeside kan du se eksempler på, hvad du kan få tilskud til, og du kan hente en liste over de energiselskaber og håndværkere, som kan hjælpe dig med dit energisparende projekt.

GRAFIK: Få svar på dine spørgsmål om energirenovering

Energirenovering_grafik

 

Spørgsmål
Leon Nielsen
19-03-2015 07:37:01

Hej.


Må man selv gøre arbejdet (udskiftning af vinduer ) eller skal man bruge en håndværker, for at få tilskuddet ?

Med venlig hilsen
Leon Nielsen

Besvar indlæg
Bjørn Ravn
15-04-2015 09:02:13

Tak for spørgsmålet!

Et krav om at energiforbedringerne skal udføres af en håndværker ligger ikke i reglerne.
Dog kan det ikke udelukkes, at det enkelte energiselskab vil stille det som en betingelse for tilskud, at forbedringerne er udført professionelt. Det er således et spørgsmål man må afklare med sit energiselskab.

Med venlig hilsen
Bjørn Ravn

Besvar indlæg
jette steen jensen
27-03-2015 10:51:10

Hej.
Tak for gode nyhedsbreve.
Jeg vil også gerne vide, om man kan få tilskud, hvis manden selv udfører arbejdet med forbedringer.
Med venlig hilsen
Jette Steen Jensen

Besvar indlæg
r
08-04-2015 08:34:18

Hej Jette,

Jf. https://privatbesparelser.dk/energinord ydes der også tilskud såfremt du selv udfører arbejdet. Du kan muligvis finde dit elselskab ved at lave en google søgning på "privatbesparelser.dk" efterfulgt af dit energiselskab.

Bjørn Ravn
15-04-2015 09:03:06

Tak for spørgsmålet!

Et krav om at energiforbedringerne skal udføres af en håndværker ligger ikke i reglerne.
Dog kan det ikke udelukkes, at det enkelte energiselskab vil stille det som en betingelse for tilskud, at forbedringerne er udført professionelt. Det er således et spørgsmål man må afklare med sit energiselskab.

Med venlig hilsen
Bjørn Ravn

Besvar indlæg
Lars
19-08-2015 08:53:29

Hejsa, nu faldt jeg lige over denne artikel. Jeg har tidligere på året fået udført noget arbejde (af http://www.brondum.dk/ ) Men kan jeg bruge håndværkerfradraget med tilbagevirkende kraft, nu den nye regering var hurtige til at genindføre det.

Vh.
Lars

Bjørn Ravn
27-08-2015 10:52:09

Hej,
Håndværkerfradraget er indført med tilbagevirkende kraft fra den 1. januar 2015, så det er muligt for dig at opnå fradrag.

Besvar indlæg
Ole Lochmann
18-01-2017 22:17:25

Jeg er i gang med at købe et hus fra 1850 som er rigtig dårligt isoleret med 1 lags vinduer de fleste steder eller gamle termovinduer som jeg gerne vil skifte. Er der tilskud til dette i øjeblikket? Jeg sætter dem selv i (er selv tømrer)
Desuden er det planen at isolere 1 salen. Ejendommen fyres op med en træpilleovn som har gennemstrømning af vand som opvarmer 1. salen. Desuden er der en brændeovn også i stueplan. Varmt vand via en stor varmtvandsbeholder. Jeg kunne være interesseret i at installere luft/luft varmepumpe og genveks i forbindelse med isolering 300 mm af førstesalen. Ligger der nogle krav om at man skal have boet i huset? og er der mulighed for energitilskud? til genveks, vinduer, isolering og luft/luft varmepumpe. Drømmen er også at opsætte solpaneler og evt en lille solfanger.

Besvar indlæg
Mads Knudsgaard
08-02-2017 11:40:34

I december 2016 kom der stramninger vedrørende reglerne, men det er stadig muligt at få energitilskud til flere af de ting, du nævner. Det sker ved at ansøge herom ved relevante energiselskab.

Der er nogle retningslinjer for, hvad der kan og ikke kan ydes tilskud til. For at få energitilskud skal aftalen indgås før renoveringen påbegyndes, og der skal tillige indgås aftale om, hvorvidt man selv må forestå renoveringen (ellers kan der opnås håndværkerfradrag).

Besvar indlæg
Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.
Boligkøb Boligkøb

At købe bolig er en stor investering, og faldgruberne er mange, men med den rigtige rådgivning kan du undgå dyre overraskelser.

Læs mere her

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.291 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.291 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.