Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Hvad skal man med en ægtepagt, når man er gift?

  • 02. mar 2015

Hvis man som ægtepar undlader at lave en ægtepagt, er man omfattet af fælleseje. Det vil sige, at man i tilfælde af skilsmisse skal aflevere halvdelen af, hvad man ejer til ægtefællen. Det eneste, man ikke deler ligeligt, er pensionsopsparinger.

"Mange danske familier er sådan indrettet, at den ene fokuserer mere på karrieren, mens den anden tager den største tørn i hjemmet. Det er ofte en praktisk nødvendighed for at få økonomi, familieliv og arbejdsliv til at gå op i en højere enhed. Men det betyder også, at den, der tjener størstedelen af pengene, typisk har en væsentligt højere pensionsopsparing," siger advokat med speciale i familie- og arveret Signe Worsøe Horstmann fra ADVODAN i Vejen og tilføjer:

"Med en ægtepagt kan man skabe en mere lige fordeling af pensionen, så personen, der har tilsidesat sin egen karriere, ikke står med håret i postkassen, hvis ægteskabet ender med en skilsmisse".

Ægtepagt til selvstændigt erhvervsdrivende
Også i tilfælde hvor den ene i et ægteskab er selvstændigt erhvervsdrivende, kan en ægtepagt vise sig at være en god idé.

"Uden en ægtepagt vil virksomheden indgå i formuefællesskabet, og det vil med andre ord sige, at virksomheden skal deles ved en skilsmisse. Ikke alle virksomhedsejere har råd til at aflevere halvdelen af varelagerets værdi og købe den forhenværende ægtefælle ud, så i værste fald kan det ende med, at virksomheden må lukke, siger Signe Worsøe Horstmann.

"Mens ægteskabet endnu kører på skinner, kan tanken om en ægtepagt virke kold og kynisk, men i de fleste tilfælde er det muligt at finde frem til en løsning, der tilgodeser begge parter på fornuftig vis". 

Du kan her læse mere om ægtepagt

Skilsmisse Skilsmisse

Se også videoguides, infografikker, statistikker om skilsmisse og separation samt links til de vigtigste skilsmissepapirer.

Læs mere her
GØR SOM 12.509 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.509 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.