Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Ny højesteretsdom: Gebyr for folkeregisteroplysning må ikke pålægges skyldner

  • Af Pia Eskildsen
  • 02. jun 2017
  • 2 Spørgsmål & svar

I den konkrete sag havde en kreditor lagt 53 kroner oven i skyldnerens gæld på baggrund af en udgift til en folkeregisteroplysning fra CPR-registeret. Men det kan man ifølge Højesteret ikke, fordi dette beløb er indeholdt i de normale inkassoomkostninger.

Ifølge advokat Simon Mortensen fra ADVODAN Lolland-Falster er det af og til nødvendigt at hente en folkeregisteroplysning, når en skyldner flytter uden at meddele sin nye adresse til kreditor eller inkassoadvokaten.

”Mange advokatfirmaer er tilmeldt en såkaldt datavagt, som betyder, at skyldners nye adresse automatisk opdateres uden ekstra arbejde eller ekstra udgifter. Men hvis skyldner ændrer adresse og har adressebeskyttelse, så kan denne ikke fås via ”gængse” metoder med opslag på nettet. I de tilfælde skal der i stedet rettes direkte henvendelse til Borgerservice som håndterer folkeregisteroplysninger – og det er ikke blot et par klik for inkassomedarbejderen,” siger Simon Mortensen og fortsætter:

”Det ekstra arbejde i denne proces udgør en udgift for kreditor og inkassoadvokaten. Alligevel kommer Højesteret frem til, at denne udgift ikke kan pålægges debitor, men er indeholdt i advokatens inkassoomkostninger”.  

Gebyret for en folkeregisteroplysning varierer fra kommune til kommune.

Vil du vide mere?
Simon Mortensen

Simon Mortensen

Advokat | Vis faglig profil
Spørgsmål
Lisa Poulsen
12-06-2017 14:33:18

Jeg er blevet opkrævet rykkergebyr og inkasso honorar, på trods af at regninger er sendt til anden adressen end min Folkeregister adresse?

Besvar indlæg
Simon Mortensen
19-06-2017 14:12:41

Hej Lisa.

Påkrav om betaling, såvel som rykkere og inkassoskrivelser skal naturligvis fremsendes korrekt til debitor, forinden man kan påstå gebyrer og omkostninger tillagt som følge af den manglende betaling.

Dette betyder dog ikke at der altid skal ske fremsendelse til folkeregisteradressen, hvorfor det er afgørende hvilken tilknytning, om nogen, du måtte have til den adresse hvortil regningerne er sendt frem til.

Du er velkommen til at kontakte mig for en yderligere drøftelse af ovenstående således at jeg bedre vil kunne give dig et korrekt svar på dit spørgsmål.

Med venlig hilsen

Simon Mortensen

Besvar indlæg
Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.
Inkasso Inkasso

Vil du vide mere? Læs guides og prøv vores inkassoberegner. Du kan også tage downloade gratis skabeloner til rykkere og læse vores håndbog.

Læs mere her

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.199 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.199 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.