Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Klar til efterlevelse af nye GDPR-regler? Få hjælp i Datatilsynets vejledninger

  • Af Pia Eskildsen, ADVODAN
  • 30. apr 2018

Hos ADVODAN har vi skrevet flere artikler om Datatilsynets vejledninger. I artiklerne fremhæver vi de ting, som er de vigtigste for små og mellemstore virksomheder at forholde sig til.

I selve vejledningerne, som vi linker til i artiklerne, findes der mange gode og lærerige eksempler, som kan hjælpe jer med at forstå jeres GDPR-forpligtelser.     

Vejledning om registreredes rettigheder

Når din virksomhed behandler personoplysninger, har du pligt til at sikre, at de registrerede personers rettigheder bliver overholdt. De registreredes rettigheder omhandler bl.a. ret til indsigt, berigtigelse og sletning af data. Som virksomhed har I også pligt til at give en lang række oplysninger om behandling af personoplysninger, inden jeres kunder/brugere lader sig registrere i jeres systemer.

Læs artikel her

Vejledning om håndtering af brud på persondatasikkerheden

Få svar på hvordan et databrud skal defineres, og bliv klogere på, hvordan din virksomhed skal agere, hvis I oplever brud på persondatasikkerheden. I skal fx vide, hvornår I har en forpligtelse i forhold til at til lave anmeldelser til Datatilsynet og til de registrerede.

Læs artikel her

Vejledning om dataansvarlige og databehandlere

Som virksomhed er det meget vigtigt at vide, om I er dataansvarlige eller databehandlere, når I behandler personoplysninger. I Datatilsynets vejledning bliver de forskellige roller defineret og de dertilhørende krav grundigt beskrevet. Derudover indeholder vejledningen en del lærerige eksempler, der kan hjælpe jer med at afklare jeres rolle.

Læs artikel her


Vejledning om samtykke

Et persondataretligt samtykke kan bruges som grundlag for en virksomheds behandling af personoplysninger. Det er dog ikke altid, at samtykket er det bedste behandlingsgrundlag for din virksomhed. Der er nemlig skrappe krav til indhentningen af selve samtykket, da det skal være frivilligt, specifikt, informeret og utvetydigt. Overholder I ikke disse krav, kan samtykket ikke udgøre et behandlingsgrundlag – og dermed er samtykket ugyldigt.

Læs artikel her


Læs alle Datatilsynets vejledninger her (de nyeste ligger nederst)  

GØR SOM 12.305 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.305 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.