PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Selvstændige og freelancere kan se frem til kompensation for manglende omsætning på baggrund af COVID-19

Der findes nu yderligere oplysninger og præciseringer om den mulige kompensationsordning for selvstændige og freelancere som regeringen arbejder på. I går aftes offentliggjorde regeringen, hvad de har fået opbakning i Folketinget til.

Kompensationsordningen overordnet set

Det mangler stadig offentliggjorte konkrete lovforslag og vedtagelse af disse. Ud fra oplysninger fra Finansministeriet, så ser det ud til at følgende kommer til at gælde:

  • Ordningen omfatter selvstændige og freelancere, som oplever en nedgang i omsætningen på mere end 30 pct. som konsekvens af COVID-19.
  • Det er en betingelse, at du som selvstændig i gennemsnit har haft en omsætning på mindst kr. 15.000 kr. pr. måned i den forudgående periode op til coronavirusudbruddet. Herudover også at du højst kan få kompensation i tre måneder fra 9. marts 2020 til 9. juni 2020.
  • Kompensationen er på maksimalt 75 pct. af dit omsætningstab i samme periode, dog højst kr. 23.000 kr. om måneden. Kompensation kan udgøre op til kr. 46.000 kr. per måned, hvis du som selvstændig har en medarbejdende ægtefælle.

Ordningen kommer formentlig til at indeholde flere og mere komplekse krav eller forudsætninger for at du kan få kompensation. Vi holder dig opdateret, så snart konkrete lovforslag er på bordet og om hvordan du kan benytte dem til at sikre din virksomhed under coronakrisen.

Læs også: Hjælp til selvstændige kan være på vej

Læs også: Kan min virksomhed få kompensation for faste udgifter under COVID-19?

Vil du vide mere?

0 kommentar

0 / 700 tegn