Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Selvstændige og freelancere kan se frem til kompensation for manglende omsætning på baggrund af COVID-19

  • Af Kristine Liljeberg Nielsen, ADVODAN
  • 20. mar 2020
  • 2 Spørgsmål & svar

Kompensationsordningen overordnet set

Det mangler stadig offentliggjorte konkrete lovforslag og vedtagelse af disse. Ud fra oplysninger fra Finansministeriet, så ser det ud til at følgende kommer til at gælde:

  • Ordningen omfatter selvstændige og freelancere, som oplever en nedgang i omsætningen på mere end 30 pct. som konsekvens af COVID-19.
  • Det er en betingelse, at du som selvstændig i gennemsnit har haft en omsætning på mindst kr. 15.000 kr. pr. måned i den forudgående periode op til coronavirusudbruddet. Herudover også at du højst kan få kompensation i tre måneder fra 9. marts 2020 til 9. juni 2020.
  • Kompensationen er på maksimalt 75 pct. af dit omsætningstab i samme periode, dog højst kr. 23.000 kr. om måneden. Kompensation kan udgøre op til kr. 46.000 kr. per måned, hvis du som selvstændig har en medarbejdende ægtefælle.

Ordningen kommer formentlig til at indeholde flere og mere komplekse krav eller forudsætninger for at du kan få kompensation. Vi holder dig opdateret, så snart konkrete lovforslag er på bordet og om hvordan du kan benytte dem til at sikre din virksomhed under coronakrisen.

Læs også: Hjælp til selvstændige kan være på vej

Læs også: Kan min virksomhed få kompensation for faste udgifter under COVID-19?

Se også ADVODANs COVID-19 oversigt

Vil du vide mere?
Spørgsmål
Tommy Latsrn
4/2/2020 10:42:24 AM

Mit lille firma har fået et inkasso brev fra dansk inkasso service (www.inkasso.com) på en fiktiv fakturer, som aldrig have været sendt til mig, da det pågældende firma aldrig har udført et stykke arbejde for mig. Hvad gør jeg?
Har ikke lyst til at blive slæbt i fogedretten af et useriøst inkassofirma.
Mvh Tommy Larsen

Besvar indlæg
Louise Lecanda
4/15/2020 12:29:40 PM

Hej Tommy,
Hvis der er tale om en fiktiv faktura, skal du meddele inkassobureauet, at du bestrider at kravet består. Herefter vil kreditor skulle indbringe en sag for retten, hvis de vil fastholde, at de har et krav imod dig.
Mvh Louise Lecanda

Med venlig hilsen
Louise Lecanda
Louise Lecanda Advokat | ADVODAN Slagelse Se faglig profil
Besvar indlæg
Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.735 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.735 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.