Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Ændringer i skilsmissereglerne: nu afskaffes refleksionsperioden

  • Af Kristine Liljeberg Nielsen, ADVODAN
  • 30. apr 2020
  • 1 Spørgsmål & svar

Der kommer til at ske ændringer i skilsmissereglerne i starten af sommeren. Det sker på baggrund af stor kritik af reglerne for refleksionsperioden og den tvungne delte bopæl. Ændringerne af lovgivningen har fået opbakning af et flertal i Folketinget og forventes at træde i kraft 1. juni 2020.

 

Konflikter under skilsmissen har store konsekvenser for børnene

På trods af at de to skilsmisseregler kun har været i kraft siden 1. april 2019, så er de blevet så hårdt kritiseret af fagfolk og advokater, at de nu afskaffes. Reglerne blev oprindeligt indført for at skærme og beskytte børnene i skilsmissesituationer, men alt tyder på, at de har gjort det præcis modsatte

Formålet med at indføre refleksionsperioden var at sikre, at par, der vil skilles, har mulighed for at ombestemme sig og finde ud af forholdene omkring børnene inden den endelige skilsmisse. På trods af at 122 par i 2019 faktisk valgte ikke at blive skilt alligevel, så har refleksionsperioden været årsag til stor konfliktoptrapning ”som familieretsadvokat har jeg oplevet at refleksionsperioden har været årsag til langt større konflikter blandt de involverede parter, end før reglens indførsel, og det har haft store konsekvenser for børnene” udtaler Rikke Frødstrup famillieretsadvokat fra Advodan i Glostrup.

 

Hvad betyder det for dig, der skal skilles?

Ændringen af reglerne betyder, at du kan blive skilt med øjeblikkelig virkning. Du skal ikke igennem et obligatorisk digitalt læringsforløb for at opfylde betingelserne for at kunne få en direkte skilsmisse uden at have været separeret først. Herudover betyder det også, at I ikke skal have delt bopæl på børnene de første tre måneder efter jeres ansøgning om skilsmisse. Det er derfor op til jer at beslutte hvem der skal være bopælsforælder og samværsforælder. Hvis I ikke kan blive enige, kan I anmode Familieretshuset eller Familieretten om at træffe afgørelse.

Vil du vide mere?
Rikke Frødstrup

Rikke Frødstrup

Advokat | Vis faglig profil
Spørgsmål
Søren
5/29/2020 4:03:52 PM

Min kæreste og jeg gik hver til sit for 4 år siden. Hun fik bopælen og jeg har været samværsforælder fra torsdag til mandag hver 14. dag og jeg har i hele perioden betalt børnebidrag, selvom vi (da det gik godt i forholdet) var enige om at hvis vi nogensinde gik fra hinanden, skulle der ikke betales børnepenge imellem os. Vi er nu påbegyndt en 7/7 ordning og så er mit spørgsmål om det ikke er fuldstændig fair at jeg stopper børnebidraget? Hvad med børnebidraget fra staten - hvordan er reglerne der?

Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.
Skilsmisse Skilsmisse

Se også videoguides, infografikker, statistikker om skilsmisse og separation samt links til de vigtigste skilsmissepapirer.

Læs mere her

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.722 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.722 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.