Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Ægteskab eller papirløse par

Ægteskab og testamente

Selvom I er gift, arver I ikke automatisk alt efter hinanden, hvis én af jer dør. Derfor er det en god idé at oprette testamente for at sikre hinanden. Gør I ikke det, bestemmer arveloven, hvordan arven bliver fordelt.

Du er her

Et testamente sikrer jeres familie, hvis du eller din ægtefælle dør. Har du og din ægtefælle børn sammen, bør I oprette et testamente. Såfremt længstlevende ikke kan/vil sidde i uskiftet bo, skal arven efter førstafdøde deles mellem længstlevende og afdødes børn, således at ægtefællen arver den ene halvdel af afdødes formue, og børnene den anden halvdel i ligelig fordeling. Ved et testamente har I mulighed for at begrænse børnenes arv til deres tvangsarv, som udgør en fjerdedel.

Har du ukendte børn, kan du begrænse deres arv via et testamente. Tager du ikke stilling, arver børnene automatisk din formue.

Skal halvdelen af arven udredes til førstafdødes børn, kan det i værste fald betyde, at din ægtefælle ikke har råd til at blive boende i jeres fælles hjem. I et testamente kan I ændre fordelingen, så den efterladte kan blive boende i jeres fælles bolig.

Har I ingen børn, arver din ægtefælle alt. Men det gør ikke testamentet overflødigt, for hvad skal der ske med formuen, når også din ægtefælle går bort?

Arveloven giver stor valgfrihed, men du skal tage stilling. ADVODAN rådgiver dig, så du giver din formue til den eller dem, du ønsker.


Relateret til Ægteskab og testamente Testamente og arv

Har du brug for hjælp til Ægteskab eller papirløse par?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Læs også

Har du brug for hjælp til Ægteskab eller papirløse par?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.744 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.744 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.