Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Boligkøb

Energimærkning

Energimærkning er et dokument, der fortæller om en boligs energiforbrug, og den giver et godt indblik i, hvor energiøkonomisk huset er, og hvad det vil koste i varme-, el- og vandforbrug at bo i huset. Energimærket ranglister huses energiforbrug fra A til G, hvor A er mest energivenligt.

Du er her

Det er et krav, at en bolig har et gyldigt energimærke, hvis den skal sælges. Det gælder både nye og gamle huse - villaer, rækkehuse, etageejendomme med ejerlejligheder osv. Det er sælgers ansvar at sørge for, at der udarbejdes en energimærkning, som skal foretages af et certificeret energimærkningsfirma.

Energistyrelsen har fastlagt retningslinjerne for energimærkningsrapportens oplysninger. Det sikrer, at rapporterne er ensartede og sammenlignelige, uanset hvilken energikonsulent der har foretaget energimærkningen.

Energimærkningsrapporten indeholder også en energiplan med forslag til, hvad du som ny ejer kan gøre for at spare på energien.

Er energimærkningen udarbejdet efter 1. februar 2011, gælder den som udgangspunkt i 10 år.

Fejl i energimærkningen

Hvis du mener, der er fejl i den energimærkning, skal du i første omgang klage til det firma, der har udarbejdet energimærkningen. Du kan klage over energimærkningen indtil den er et år gammel. Klagen sendes på et særligt klageskema, som du kan hente på Energistyrelsens hjemmeside sammen med klagevejledning.

Har du brug for hjælp til Boligkøb?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Skal vi hjælpe dig med dit boligkøb?
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Boligkøb?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.742 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.742 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.