Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Byggeri

Konflikter med entreprenøren

Den bedste måde at undgå konflikter i byggesager er ved at have styr på aftalerne. Det gælder særligt, hvis der kommer ændringer undervejs i byggeprojektet. I langt hovedparten af voldgiftssager om entreprise er diskussioner om aftalesedler i forbindelse med ændringer en stor del af sagen.

Du er her

Sådan håndterer du konflikter med entreprænøren

Hvis dit byggeprojekt er grundigt beskrevet og planlagt, er det nemmeste at lave en god aftale med entreprenøren. Og en god entrepriseaftale  giver færre konflikter.

Hvis en konflikt er uundgåelig, er det en ubetinget fordel at have sin dokumentation i orden.

Den almindelige vej, hvis du har en entrepriseaftale, går gennem Voldgiftnævnet for Byggeri og Anlæg, forkortet VBA. En byretsdommer ved ikke nødvendigvis meget om byggeri, men det gør VBA. Man kan vælge at gennemføre sagen som en traditionel voldgiftssag i Voldgiftsnævnet, hvor dette træffer en afgørelse. VBA tilbyder imidlertid også at løse konflikten via mægling eller mediation baseret på forhandling frem for regler.

Undgå konflikter med entreprenøren - få styr på aftalerne.

Som privatperson (forbruger) er du aldrig forpligtet til at benytte voldgift. Du kan altid vælge at gå til de almindelige domstole. En sag ved domstolene tager som regel længere tid end en voldgiftssag men er til gengæld billigere. En sag ved domstolene kan ankes, det kan en voldgiftssag ikke.

Som regel er det en god idé lade en advokat eller et forsikringsselskab, hvis man har retshjælp, afgøre, om sagen bedst behandles som en voldgiftssag eller en retssag.

Uanset omstændighederne vil det altid være at foretrække at undgå en konflikt. Det vil koste – hvis ikke penge, så i hvert fald tid – selv hvis du vinder sagen. Desuden føles det som en byrde for de fleste at være involveret i en sag. Derfor er forhandling ofte den bedste løsning, hvis uenighederne ikke er for omfattende; selv hvis det ikke synes at være helt rimeligt.

Har du brug for hjælp til Byggeri?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Skal vi hjælpe dig med dit byggeprojekt?
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Byggeri?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.