Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Lejeret

Fremleje

Fremleje er en mulighed, du har som lejer. Du kan fremleje din lejebolig i forbindelse med midlertidigt fravær, der skyldes sygdom, forretningsrejser, studieophold eller lignende. Med mindre du har aftalt andet med din udlejer, kan du fremleje dit lejemål i op til to år.

Du er her

I forbindelse med fremleje skal du som lejer udarbejde en særskilt fremlejekontrakt, som din udlejer skal have en kopi af. Uanset hvad der aftales mundtligt eller skriftligt, er det lovens bestemmelser om fremleje, der gælder.

Det er dog altid muligt for dig og din udlejer at indgå aftaler, der stiller dig bedre end lejeloven. Det betyder fx, at din udlejer kan give dig tilladelse til at fremleje lejemålet i mere end to år.

Det er dig som lejer, der er ansvarlig for fremleje af boligen. Det betyder, at din udlejer er berettiget til at ophæve jeres lejeaftale, hvis din fremlejetager ikke overholder god skik og orden.

Fremleje af enkeltværelse

Bor du i en lejelejlighed, har du mulighed for at fremleje op til halvdelen af lejlighedens beboelsesrum. Det samlede antal personer i lejemålet, må dog ikke overstige antallet af boboelsesrum. 

Fremleje via Airbnb

Overvejer du at leje din lejlighed ud i korte perioder fx hvis du er væk på ferie eller weekendtur, så er det vigtigt, at du tjekker din lejekontrakt først.

Som udgangspunkt må du som lejer ikke bruge lejemålet til andre formål, end du har aftalt med udlejer - og heller ikke lade andre bruge din lejlighed uden udlejers samtykke.

Hvis du fremlejer i korte perioder flere gange i løbet af et år, kan det betragtes som om, at du driver ”erhverv”, og det er som udgangspunkt ikke tilladt. Den bedste løsning er at snakke med din udlejer om mulighederne.

Hvis din udlejer ikke accepterer, at du fremlejer ud via Airbnb, så bør du rette dig efter det. Ellers har han eller hun ret til at ophæve dit lejemål.

Læs også: Lejelov: Spørg udlejer om lov, inden du udlejer via Airbnb

Har du brug for hjælp til Lejeret?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Har du brug for hjælp?
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Lejeret?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.742 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.742 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.