Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Lejeret

Fraflytning og istandsættelse

Hvornår skal nøglerne afleveres? Hvem skal sætte lejligheden i stand? Og hvilke frister skal overholdes?

Du er her

Når en lejer flytter ud af en lejebolig, skal nøglerne afleveres samme dag. Hvis nøglerne først afleveres senere, kan du som udlejer kræve, at lejer betaler en forholdsmæssig husleje og bidrag til varmeregningen, indtil nøglerne er afleveret.

Istandsættelse af lejemål

Som lejer skal du altid aflevere en lejebolig i samme stand, som den var i, da du flyttede ind. Du skal dog ikke betale for istandsættelse af almindeligt slid på fx køkken eller gulve. 

Mens du bor i lejemålet, har du almindelig vedligeholdelsespligt. Skader, der skyldes misligholdelse eller forringelser fra din side, kan udlejer kræve, at du dækker.

Er din lejekontrakt indgået efter den 1. juli 2015, kan udlejer kun kræve en ”normalistandsættelse”, når du fraflytter et lejemål. Omfattet af en normalistandsættelse er nødvendig hvidtning, maling og tapetsering samt maling af træ og jern. Hvis der er behov for det, kan udlejer kræve en mellemslibning og lakering af gulvene.

Uanset om det står i lejekontrakten eller ej, er det en almindelig regel, at udlejer vælger hvilke håndværkere, der skal stå for istandsættelsen af lejemålet.

Hvis lejer selv har sørget for istandsættelse inden fraflytningsdagen, og der derfor ikke er behov for yderligere istandsættelse, bliver den regel ikke relevant. Hvis lejerens istandsættelse ikke er håndværksmæssigt korrekt, kan udlejer dog alligevel kræve, at lejer betaler for, at udlejers håndværkere gør arbejdet om.

Har du brug for hjælp til Lejeret?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Har du brug for hjælp?
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Lejeret?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.742 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.742 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.