Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Lejeret

Ophævelse af lejemål

Som udlejer har du i visse tilfælde lov til at ophæve lejeaftalen. En ophævelse af et lejemål sker med øjeblikkelig virkning. I modsætning til en opsigelse betyder det, at lejer skal flytte ud af lejeboligen straks.

Du er her

Manglende betalinger som grund til ophævelse af lejemål

Hvis en lejer ikke betaler husleje, a conto varmebidrag, antennebidrag eller andre betalingsforpligtelser rettidigt, er du som udlejer berettiget til at ophæve lejeaftalen.

Før du kan skride til ophævelse af lejemålet, skal din lejer have modtaget en rykker for den eller de manglende betalinger. Lejer skal have en frist på 14 dage til at betale det manglende beløb.

Har lejeren ikke betalt 14 dage efter, at brevet er kommet frem til lejer, skal udlejer sende et nyt brev til lejer med oplysning om, at lejemålet er ophævet, da det skyldige beløb ikke blev betalt inden for fristen. 

Der er en række formelle krav, som udlejer skal overholde, og derfor kan det være en fordel at få rådgivning fra en advokat, hvis et lejemål skal ophæves.

Der kan være flere grunde til en ophævelse af et lejemål. Få et overblik over de typiske faldgruber af en advokat her.

Misligholdelse er grund til ophævelse af lejemål

Et lejemål kan også ophæves, hvis lejer misligholder det eller ikke overholder god skik og orden.


Som udgangspunkt er det udlejer, der er ansvarlig for god skik og orden i en udlejningsejendom. Det betyder, at udlejer fastsætter ordensreglerne for ejendommen. Det er lejers ansvar at overholde reglerne, ligesom lejer også er ansvarlig for, at hans eller hendes husstand og gæster overholder reglerne.

Lejers misligholdelse kan bl.a. bestå i uretmæssig brug af lejemålet (fx drive erhverv fra lejemålet, selvom det kun må bruges til beboelse), nægte at give udlejer adgang til lejemålet, når udlejer har en lovlig grund til at få adgang, overlade lejemålet til andre uden tilladelse osv.

Har du brug for hjælp til Lejeret?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Har du brug for hjælp?
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Lejeret?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.742 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.742 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.