Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Skilsmisse

Familieretshuset og Familieretten

Statsforvaltningen kommer fremover til at hedde ”Familieretshuset”, og er indgangen til det familieretlige system.

Du er her

Det familieretlige system

 

Familieretshuset

Statsforvaltningen kommer fremover til at hedde ”Familieretshuset”, og er indgangen til det familieretlige system.

Alle sager om separation/skilsmisse, børn, adoption mv. starter i Familieretshuset, hvor ansøgningerne screenes og visiteres til det forløb, som passer til den enkelte sag og den enkelte familie.

Screeningen sker når Familieretshuset modtager en ansøgning om f.eks. ændring af samvær. I forbindelse med ansøgningen skal der besvares en række spørgsmål, og det er ud fra disse at screeningen bliver foretaget. I forbindelse med screeningen vil der blive taget stilling til hvilket forløb der er mest egnet for den enkelte familie.

Familieretshuset vil tilbyde familien mægling, rådgivning og konflikthåndtering, såfremt parterne ikke kan blive enige om f.eks. samvær eller barnets bopæl. På den måde vil Familieretshuset forsøge at bistå parterne med at indgå en aftale.

I sager hvor der er store konflikter og hvor børnene er særligt udsatte, vil sagen blive behandlet af et tværgående team af børnesagkyndige og jurister, som skal sørge for at sagen bliver belyst og at der indhentes oplysninger om familien, og herefter skal sagen hurtigst muligt sendes videre til Familieretten. Familieretshuset kan ikke træffe afgørelse i disse sager.  

Børneenheden

Børneenheden er en del af Familieretshuset, og skal bistå og inddrage børnene, når der verserer en sag. I børneenheden er der børnesagkyndige som sørger for, at inddrage børnene så tidligt og skånsomt som muligt i processen.

Familieretten

I sager hvor der er et højt konfliktniveau, og hvor børnene er meget udsatte, f.eks. hvis der er tale om vold, vil sagen hurtigst muligt blive sendt til Familieretten, som vil træffe afgørelse i sagen.

Såfremt der er tale om en sag om bopæl og forældremyndighed er det Familieretten som skal træffe afgørelse. Når der er tale om en sag om samvær, og hvor afgørelsen er indgribende for barnet, vil det endvidere være Familieretten som skal behandle sagen.

Familieretshuset skal altså i disse sager, hvis det ikke har været muligt for parterne at indgå en aftale, sende sagen videre til Familieretten, som herefter træffer afgørelse.

Familieretten behandler også sager om udlevering af børn i forbindelse med samvær. Sager om udlevering af børn skal altså ikke længere indbringes for Fogedretten, men for Familieretten.

Herudover er Familieretten rette instans i sager om hvor der er komplicerede faktiske eller juridiske problemstillinger. Familieretshuset foretager en vurdering heraf inden sagen sendes til Familieretten.

Endelig fungerer Familieretten som ankeinstans for alle afgørelser truffet i Familieretshuset.

Har du brug for hjælp til Skilsmisse?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Læs også

Har du brug for hjælp til Skilsmisse?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.742 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.742 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.