Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Skilsmisse

Hvordan bliver jeg skilt?

Det er valgfrit, om du og din ægtefælle vil skilles med det samme, eller om I vil igennem en separationsperiode først.

Du er her

Læs om separation

Hvis I er enige om at blive skilt, kan I søge om direkte skilsmisse på statsforvaltningens hjemmeside. Det koster et gebyr på 420 kr., som indbetales samtidig med ansøgningen. Når statsforvaltningen har behandlet ansøgningen, modtager I en bevilling som dokumentation for, at I er blevet skilt.

Hvordan bliver man skilt, hvis vi ikke er enige?

Hvis du og din ægtefælle ikke er enige om, at I skal separeres eller skilles, kan den ene part fortsat sende en ansøgning til Statsforvaltningen. I vil herefter blive indkaldt til en vilkårsforhandling.

Det er et møde i Statsforvaltningen, hvor en sagsbehandler fortæller jer om reglerne og forsøger at løse jeres uenigheder. Det kan være en god idé at tage en advokat med på mødet. Hvis jeres uenigheder ikke kan løses, overgives sagen herefter til Byretten.

Hvis I kan nå til enighed, udsteder Statsforvaltningen en bevilling om skilsmisse. Det er det juridiske dokument, der viser, at I nu er skilt.

En vilkårsforhandling i statsforvaltningen koster 950 kroner, som I skal betale ud over skilsmissegebyret på 420 kr.

Husk at overveje jeres økonomiske forhold forud for ansøgningen om separation/skilsmisse. Læs mere om skilsmisse og økonomi.

Hent grafik i pdf

Skilsmisse forløb grafik

Har du brug for hjælp til Skilsmisse?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Skal vi hjælpe dig med din skilsmisse?
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Skilsmisse?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.434 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.434 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.