Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Skilsmisse

Børnebidrag

Bopælsforælderen har ret til børnebidrag fra den anden forælder. Bidragets størrelse afhænger af bidragyderens indkomst, og bidraget er fradragsberettiget.


Hvis børnene bor hos dig, og din tidligere partner ikke vil betale børnebidrag, kan du få hjælp ved Familieretshuset og Familieretten. Her afgøres det om din tidligere partner skal betale børnebidraget, og hvor meget han eller hun skal betale.

Hvis børnene bor lige meget hos hver af jer, skal der som hovedregel ikke betales børnebidrag.

Hvor meget kan du forvente at modtage i børnebidrag?

Beløbets størrelse afhænger af den bidragspligtiges indkomst. Normalbidraget i 2019 ligger på 1.387 kr. om måneden, men kan forhøjes, hvis den bidragspligtige tjener mere end 490.000 kr. om året. Ved fastsættelsen af beløbet tages der desuden højde for, hvor mange børn, den bidragspligtige skal forsøge.

Når din tidligere partner stopper med at betale

Vil din tidligere partner efter at der er truffet afgørelse stadig ikke betale eller stopper med at betale børnebidrag, kan du gå til Udbetaling Danmark. De udbetaler normalbidraget til dig og hjælper efterfølgende med inddrive bidraget med tilbagevirkende kraft fra din tidligere partner.

Hvis du har krav på et tillæg til normalbidraget, kan du også få Udbetaling Danmarks hjælp til at inddrive beløbet, som du får udbetalt, når din tidligere partner har betalt det. Du kan finde en ansøgningsblanket her.

Far og datter kigger i en bog sammen.

SÆRLIGE BIDRAG

Ud over det månedlige børnebidrag kan du også kræve, at din tidligere partner skal betale særlige bidrag i særlige anledninger som for eksempel barnedåb, konfirmation, sygdom eller begravelse. Det kan du læse mere om på Familieretshusets hjemmeside.

Barnets alder og børnebidrag

Pligten til at forsørge sit barn gælder til, barnet fylder 18 år, med mindre han eller hun er blevet gift inden da.

Ønsker du at vide mere om børnebidrag, kan du læse vores artikel og gennemgang af det 10 mest stillede spørgsmål omkring børnebidrag her.

Har du brug for hjælp til Skilsmisse?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Skal vi hjælpe dig med din skilsmisse?
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Skilsmisse?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

GØR SOM 12.742 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.742 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.