Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Tvangsauktion

Du kan gøre en rigtig god handel ved at købe bolig på tvangsauktion. Købsprisen er ofte lavere, fordi ejendommen SKAL sælges på tvangsauktionen, uanset størrelsen på de bud, der gives.

Men et køb på tvangsauktion er også bundet af andre regler end handler på det øvrige ejendomsmarked og indebærer flere risici.

Eksempelvis gælder de almindelige rettigheder, som boligkøbere normalt har, ikke ved køb på tvangsauktion.

Der er heller ingen fortrydelsesret eller mulighed for at indsætte advokatforbehold i købsaftalen. Det er derfor en god idé at tage en advokat med på råd, inden du byder på tvangsauktionen.

Læs mere


Pas på låneomlægning hvis huset er betalt med erstatningspenge
23. jan 2014

Som boligejer skal du være særdeles varsom, hvis du ønsker at omlægge lån i en ejendom, der er betalt med erstatningspenge. Der er nemlig risiko for, at erstatningspengenes beskyttelse bortfalder. Det viser en principiel dom fra Højesteret i oktober 2013.

Køb på tvangsauktion kræver forberedelse
10. sep 2012 11 kommentarer

Du kan ofte spare mange penge ved at købe en bolig på tvangsauktion – somme tider op til 50 procent – men det er ikke risikofrit. Derfor er det vigtigt, at du som køber på tvangsauktion er grundigt forberedt.

Gode råd til dig, der gerne vil købe bolig på tvangsauktion
07. sep 2012

Overvejer du at købe en bolig på tvangsauktion, skal du sørge for at være godt forberedt. Tag gerne en byggesagkyndig, din bank og din advokat med på råd, inden du køber.

Hvordan køber man bolig på tvangsauktion?
25. jan 2011 2 kommentarer

I december 2010 røg 430 danske boligejere på tvangsaktion. 2010 var dermed året, hvor flest danskere ufrivilligt mistede deres hjem siden 1995. Det viser nye tal fra Danmarks statistik. Ofte er der gode penge at spare på en tvangsauktion, men hvordan bærer man sig egentlig ad som køber?


Ingen tilstandsrapport eller ejerskifteforsikring
Ved en tvangsuaktion bliver der ikke udarbejdet tilstandsrapport, og du kan heller ikke tegne ejerskifteforsikring. Det betyder, at du selv hæfter for fejl og mangler ved boligen.

Få rådgvning af en byggesagkyndig
I forbindelse med en tvangsauktion har du som regel kun mulighed for at se boligen én gang. Det er derfor en god idé at tage en byggesagkyndig med til fremvisningen, så du kan få et godt billede af boligens stand.

Undersøg alle udgifter før du byder
Du skal også være opmærksom på, at det bud, du afgiver på auktionen, ikke  er det eneste beløb, du faktisk skal betale. Du skal bl.a. også betale en auktionsafgift og et såkaldt størstebeløb, der omfatter evt. restancer på ejendomskatter, afgifter og salærer mv., og du kan være nødt til at indfri nogle lån til overkurs.

Hav finansieringen på plads
Byder du højest ved auktionen, skal du straks stille sikkerhed, ligesom der er faste regler for, hvornår du i øvrigt opfylder dit bud. Derfor skal du være helt sikker på, at du har den nødvendige finansiering helt på plads med banken, inden du byder på auktionen.

Tag din advokat med til tvangsauktionen
I forbindelse med auktionen kan der dukke nye informationer op om ejendommen, som kræver en juridisk forståelse. Auktionen går meget hurtigt, så det er vigtigt at have en advokat med, der kan fortælle, hvad de nye oplysninger betyder. Herudover vil en advokat også kunne rådgive om de potentielle faldgruber ved tvangsauktionen, som selv en grundig auktionskøber kan overse. 

I ADVODAN har vi stor erfaring med boligkøb på tvangsauktion. Vi hjælper dig før, under og efter tvangsauktionen.


Du er her
GØR SOM 12.558 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.558 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få nyheder og gode råd om jura. Vi sender ud to gange hver måned.

* Din tilmelding afgives til ADVODAN A/S
– CVR nr.: 2979 5185