Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Tvangsauktion

Menu

Tvangsauktion

Du kan gøre en rigtig god handel ved at købe bolig på tvangsauktion. Købsprisen ofte er lavere, fordi ejendommen SKAL sælges på tvangsauktionen, uanset størrelsen på de bud, der gives. Men et køb på tvangsauktion er også bundet af andre regler end handler på det øvrige ejendomsmarked og indebærer flere risici. Tag derfor en ADVODAN advokat med på råd.

print

Ved køb på tvangsauktion er der fx ingen fortrydelsesret eller mulighed for at indsætte advokatforbehold i købsaftalen. Der bliver ikke udarbejdet tilstandsrapport, og du kan heller ikke tegne ejerskifteforsikring. Det betyder, at du selv hæfter for fejl og mangler ved boligen.

I forbindelse med en tvangsauktion har du som regel kun mulighed for at se boligen én gang. Det er derfor en god idé at tage en byggesagkyndig med til fremvisningen, så du kan få et godt billede af boligens stand.

Du skal også være opmærksom på, at det bud, du afgiver på auktionen, ikke  er det eneste beløb, du faktisk skal betale. Du skal bl.a. også betale en auktionsafgift og et såkaldt størstebeløb, der  omfatter evt. restancer på ejendomskatter, afgifter og salærer mv. , og du kan være nødt til at indfri nogle lån til overkurs.

Byder du højest ved auktionen, skal du straks stille sikkerhed, ligesom der er faste regler for, hvornår du i øvrigt opfylder dit bud. Derfor skal du være helt sikker på, at du har den nødvendige finansiering helt på plads med banken, inden du byder på auktionen.

TAG DIN ADVOKAT MED TIL TVANGSAUKTIONEN

I forbindelse med auktionen kan der dukke nye informationer op om ejendommen, som kræver en juridisk forståelse. Auktionen går meget hurtigt, så det er vigtigt at have en advokat med, der kan fortælle, hvad de nye oplysninger betyder. Herudover vil en advokat også kunne rådgive om de potentielle faldgruber ved tvangsauktionen, som selv en grundig auktionskøber kan overse. 

I ADVODAN har vi stor erfaring med boligkøb på tvangsauktion. Vi hjælper dig før, under og efter tvangsauktionen.

Læs vores brochure om køb på tvangsauktion

Tvangsauktion advokat


Har du brug for hjælp til Tvangsauktion?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.


Du er her
GØR SOM 12.132 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.132 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få nyheder og gode råd om jura. Vi sender ud to gange hver måned.

* Din tilmelding afgives til ADVODAN A/S
– CVR nr.: 2979 5185