PrivatErhverv
Jylland
Sjælland
Bornholm

Få erstatning for km-tæller snyd

Har du mistanke om, at der er blevet skruet ved kilometertælleren i din bil, så bør du få det undersøgt. Viser din mistanke sig at være rigtig, er der god mulighed for at få dækket det tab, du har haft på bilen. Sælger du bilen videre uvidende om snyderiet, så risikerer du selv at skulle erstatte den nye ejers tab.

Snyd med brugte bilers kilometertal betyder, at mange kører rundt i en bil, som har kørt flere kilometer, end det fremgår af bilens kilometertæller.  Det betyder også, at en hel del billister har givet mere for deres brugte biler, end de faktisk er værd.

"I mange tilfælde er kilometertælleren blevet skruet 100.000 eller 200.000 kilometer ned, og i de tilfælde har bilejeren sandsynligvis givet op til 50.000 kroner for meget for bilen. Der er derfor god grund til at være opmærksom på problemet," forklarer advokat Bente Riis Fogsgaard fra Advodan.

Heldigvis er der hjælp at hente for de ramte bilejere, som i de fleste tilfælde kan de få erstattet deres tab.

 

Dokumentation for kilometersnyd

For at få kompensation for tab skal du kunne dokumentere, at kilometertallet på bilen ikke stemmer overens med det antal kilometer, som bilen rent faktisk har kørt.

Den bedste måde at undgå kilometersnyd er ved at få bilen grundig tjekket, inden du køber den. Men har du købt bilen, så er Trafikstyrelsens hjemmeside et godt sted at starte. Her kan du finde bilens synsrapport, hvor km-tallet ved seneste syn er angivet. Stemmer km-tallet ikke overens med det tal, der står på bilens kilometertæller, så bør du blive mistænksom og tage kontakt til en advokat", råder Bente Riis Fogsgaard.

 

Krav om betaling trods uvidenhed

I det hele taget bør du være på vagt som brugtbilejer.

"Sælger du eksempelvis din brugte bil videre, og opdager den nye ejer, at der er blevet skruet ved bilens kilometertæller, så kan du blive pålagt at kompensere for det tab, der har været - også selvom du ikke er den, som har skruet ved kilometertælleren eller overhovedet vidste, at der var skruet ved kilometertælleren," fortæller Bente Riis Fogsgaard.

15 kommentarer

Søren Andersen

Hej, Købte i marts måned en Audi S8 privat, har en købekontrakt (FDM) men under tandrem står der intet, mente ikke dette betød noget da den medfølgende service bog viser at bilen har fået skiftet tandrem, men for at være sikker ringede jeg nu til Audi Service i Køge for at høre om dette kunne bekræftes af dem. I service bogen er der angivet at den skulle have været til service den 21.3-2012 ved 163649km men ifg. Audi i Køge har bilen ikke været til service på pågældende tidspunkt men at den havde været til service i 2010 med netop dette km tal og at servicen ikke havde omhandlet skift af tandrem. Et tandrems skift koster 8000-10.000kr Nu viser det sig så at der er svindlet/fusket med bogen og at jeg nok bør skifte tandrem nu så der ikke sker et motorhavari som kan koste langt over 50.000kr men det er så ca 1/3 før tid, altså en værdi af ca 2700-3000kr hvad kan jeg gøre ? det koster vel kassen for at få en advokat til at hjælpe og hvis ikke han betaler alligevel så er det jo alligevel mig der står med den fulde regningen? Vh. Søren

Bente

Hej Søren, Den medfølgende servicebog beretter noget om den bil du har købt og dermed også hvilke forventninger du med rette kan have dertil. Da der er angivet, at den har fået skiftet tandrem, er det som udgangspunkt en "del af handlen". At du er nødsaget til at skifte denne før tid er, som du også angiver, en ekstra udgift for dig. Du anslår selv "merudgiften" til at udgøre ca. 2.700 - 3.000 kr. Dette vil jeg foreslå, at du skriver til sælger af bilen og beder ham betale. Hvis ikke han gør det, kan du stævne ham (tage ham i retten). Det er dog, som du også anfører, ikke proportionalt med de omkostninger der medgår dertil. Jeg kan derfor ikke anbefale det. Du kan dog evt. gøre det under "småsagsprocessen", hvor det er meningen, at man selv skal kunne føre sager af mindre værdi. Se evt. mere herom på www.domstol.dk. Det er dog umiddelbart min opfattelse, at den tid der medgår hertil (din egen tid), ikke står mål med det du kan forvente at få ud af det.

Bjarke

Hej Jeg har også lige et spørgsmål. Jeg har købt en fin motorcykel. Sælger oplyser denne har kørt 26.000km. Men finder idag ud af, at det er et amerikansk speedometer som står i miles hvilket betyder at den har gået 44.000km. Den er købt privat. Det er 14 dage siden jeg hentede den. Er der noget at gøre her?

Bente

Hej Bjarke, Håber du fik tilfredsstillende svar pr. tlf. i går, ellers må du kontakte mig igen.

Lotte

Har købt en bil i Belgien for et par mdr. siden.Forleden opdagede jeg at kilometertælleren ikke viser det korrekte antal km. Hvis jeg kører en tur på 30 km viser kilometertælleren,at jeg kun har kørt 20 km.Bilen er en Toyota Landcruiser fra 2001 som står til at have kørt 250.000km.Reelt har den måske så kørt 83.000 km mere,hvis der har været pillet ved den fra starten af.Så jeg har betalt en højere pris end jeg skulle.Ydermere har jeg betalt 18.000kr ekstra i importafgift pga det "lave" km-tal.Hvad kan jeg gøre...?Bilen er købt hos en registreret forhandler,og jeg tror ikke han var klar over det.Men den tidligere ejer kan ikke undgå at have vidst det. Vh. Lotte.

Bente

Hej Lotte, Jeg kan desværre ikke hjælpe dig, når bilen er købt i Belgien. Du bør kontakte en belgisk advokat. Vedr. den i DK betalte afgift, kan du med fordel kontakte SKAT, hvis det lykkedes dig at dokumentere, at bilen har kørt mere, end hvad du har betalt afgift ud fra.

Mette Rønne

Hej. Jeg står i en lidt anden situation. Jeg har solgt min bil i bytte med en ny, og søgte for sjov lige på bilbasen for at se hvad den gamle stod til. Så ser jeg at de har justeret km-standen 13.000 ned. Det er ikke alverden, men fusk er fusk i min verden. Hvor melder jeg sådanne ting og skal jeg overhovedet gøre det? Mvh. Mette

Kim Clausen

Hey, håber i kan svare. Jeg købte en mc sidste år i Marts. Da jeg købte den stod den på 7500 miles på tælleren. Har så kikket på synsreporten online, og kan se at første gang den blev synet, i 2007 havde den kørt 3000 km, og anden gang den blev synet igen i 2012, havde den så kørt 2000 km. Og da jeg så købte den ny synet i 2015 havde den så kørt 12000 km. Men kan jeg får penge retur eller gøre noget, for de 1000 km der ikke stemmer overens der mellem 07 og 12?

Bente Riis

Hej Kim, Tak for din besked. Jeg har lidt svært ved at svare på sit spørgsmål ud fra teksten. Som anført tidligere, er der som udgangspunkt god mulighed for at få "erstatning" såfremt det kan dokumenteres, at bilen/ mc ikke svarer til den betegnelse hvorunder den er solgt, dvs. har kørt flere km end oplyst. Jeg kan dog ikke vurdere hvor stor en evt. prisforskel i givet fald evt. kunne være og om der kun er tale om at MC´en er skruet 1000 km tilbage eller mere (formentlig mere, idet det cyklen må antages at have kørt fra 2007-2012 skal lægges til de 1.000 km.). Du er velkommen til at sende mig købsaftalen til en uforpligtende vurdering af om det kan betale sig for dig at gøre mere ved. Jeg skal samtidig bede dig skønne hvor meget du tror motorcyklen har kørt fra 2007 -2012 - er der nogen måde du kan finde ud af det på? Mvh. Bente

Kim Clausen

Der står den har kørt 3000 km i 2010. Og 2000 km i 2012. Det var en fejl jeg skrev 2007. Det skulle have været 2010. Jeg har alle dokumenter på den som bevis

Bente

Du er velkommen til at sende mig købsaftalen til en uforpligtende vurdering af om det kan betale sig for dig at gøre mere ved. Jeg skal samtidig bede dig skønne hvor meget du tror motorcyklen har kørt fra 2010 -2012 og dokumentation herfor- er der nogen måde du kan finde ud af det på? Herunder gerne prisen du ville have givet for motorcyklen havde du kendt det faktiske antal km. Kan vi ikke komme tættere på/ dokumentere mere end de 1.000 km. i difference er det min umiddelbare opfattelse, at det nok ikke kan betale sig at gøre noget ved sagen. Mvh. Bente

Winni Kristensen

Hej Bente Jeg købte d. 26.06.2015 en brugt WV Passat af en bilforhandler. På slutsedlen står der at bilen har kørt 262.000km. Nu her 1/2 år efter er bilen så total "død" og den er ved at få skiftet motor hos min mekaniker. I den forbindelse kigger jeg så på de tidligere synsrapporter og kan se at kilometerantallet slet ikke stemmer overens. I juli 2013 har den iflg. synsrapporter kørt 254.000 km men iflg. den seneste fra d. 28/5-2015, altså 1 måned før jeg købte bilen, kørt 184.000 km. Forhandler påstår at han ifbm. Handlen, har gjort opmærksom på at bilen havde kørt mere end der stod på bilens speedometer, altså mere ens de 262.000 km som der står på slutsedlen. Det undre mig derfor meget, at 1 måned før har den kun kørt 184.000 km og den er synet på samme adresse som forhandlerens adresse. Jeg har forelagt ham problematikken, men han er glat som en ål og vil ikke tage ansvar for dette. Med venlig hilsen Winni Kristensen

Bente Riis Fogsgaard

Hej Winni. Tak for dit indlæg. Du skriver ikke et spørgsmål til mig, men jeg går ud fra at du vil høre om du evt. har mulighed for at lade handlen gå tilbage/ få erstatning. Baseret ud fra det du skriver er det min umiddelbare opfattelse, at der er god chance for at få en kompensation. Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende vurdering af din sag. For at vurdere sagen skal jeg bede om en kopi af købsaftalen samt om muligt korrespondance hvor forhandleren påstår at du vidste at bilen havde købt mere.

Sofus Nielsen

Hej Bente Jeg har fornylig købt en Mercedes fra 1996, hvortil jeg har fået 6 måneders fuld garanti. Bilen står flot og efter alder og stand, synes jeg ikke det virker mærkeligt, at den skulle have gået 338.xxx som der står i speedometret. Da den skulle synes, var der ikke plader på så jeg får den aldrig tjekket i de forgængende syns rapporter. Jeg finder tilfældigvis ud af, at den gamle ejer kun har haft bilen i 7 måneder, hvorefter bilen er kommet tilbage til forhandleren han købte den af, og jeg nu har købt bilen af. Min tanke er, at tidligere ejer sikkert også har fået 6 måneders fuld garanti, og grundet problemer evt. har fået den leveret tilbage på den ene eller anden vis. Jeg tjekker jeg af nysgerrighed synrapporterne og jeg finder ud af, at den 12/1-2007 har den gået 523.xxx og næste syn 19/02-2009 har den gået 292.xxx. Hvordan står jeg nu?

Bente Riis Fogsgaard

Hej Sofus, Ud fra det du skriver er det min umiddelbare vurdering, at du har en god sag over for sælgeren. Du har som udgangspunkt forskellige muligheder du kan vælge. Du kan bl.a. ophæve aftalen eller kræve forholdsmæssigt afslag dvs. en reduktion af bilens pris. Overvej hvad du ønsker og kontakt sælgeren skriftligt herom. Om det kan betale sig at gøre mere ved sagen, hvis ikke sælge ønsker at imødekomme dine ønsker afhænger imidlertid af bilens pris. Du er velkommen til at sende mig købsaftalen og jeg skal komme med en uforpligtende vurdering. Mvh. Bente

Anders Borre Larsen

Hej Bente. Jeg købte I januar 2013 en Passat 3bg stc af en privat sælger I Jylland, Jeg spurgte dengang om der var snyd med km standen, hvortil han svarede nej og sendte billeder af servicebogen som tilhører bilen, jeg er efterfølgende blevet gjort opmærksom på at km tallet ikke stemmer overens mellem tidligere synsrapporter og servicebogen, for mellem 2 syn har bilen pludselig kørt 50.000km kortede efter 2 år. Hvordan er min retsstilling nu her 2-2½ år efter da jeg star og overvejer salg af den for at købe en anden da vedligehold simpelthen er blevet lidt for dyrt da det tyder på bilen har kørt væsentlig længere end jeg havde regnet med. Mvh Anders

Bente Riis

Hej Anders, Ud fra det du skriver er det min umiddelbare vurdering, at du har en god sag over for sælgeren. Der gælder ikke en 2 års frist når du køber privat. Om det kan betale sig at gøre mere ved sagen afhænger imidlertid af bilens pris samt om sælger må formodes at have penge til at betale. Du er velkommen til at sende mig købsaftalen og jeg skal komme med en uforpligtende vurdering. Mvh. Bente Riis, Advokat

Thomas K

Hej. Har for et år siden købt en bil ved en forhandler som skulle være en årgang 07 men har fundet ud af nu den er fra 05 er der noget jeg kan gøre ? Mvh Thomas K

Bente

Hej Thomas, Hvis sælger oplyste at bilen var 2 år nyere og dette kan dokumenteres er det min opfattelse, at du som udgangspunkt er berettiget til kompensation herfor. Om du kan hæve købet/ størrelsen af en evt. kompensation mv. kan jeg ikke sige noget om her, men du er velkommen til at sende mig en kopi af købsaftalen og så skal jeg komme med en uforpligtende vurdering heraf.

Lars

Rart med en advokat der følger med tiden :) Mit råd i forbindelse med handel af enhver art. En mundtlig aftale er lige så gældende som en skriftlig. Problemet er at bevise indholdet. Blandt danskere handles der frit og ukompliceret, heldigvis. Ofte snydes,lyves og huskes efterfølgende ret forskelligt. Selv på skrift har jeg oplevet at ansvarlige lyver/tilbageholder vigtig oplysninger. Jeg optager alle samtaler fra første møde til handlen er afsluttet. Hvis der er tvivl er der ingen problemer med at hjælpe lidt på hukommelsen. Brådne kar tvinges til forhandlingsbordet og de ordentlige erkender uoverensstemmelser. (samtaler man selv deltager i må optages)

Fadi

Hej Bente. Jeg købte en bil december 2013 fra en forhandler. Bilen blev synet samme dag og kilometertal blev anført: 57.000 km. Nu ca. et år efter opdagede jeg at man kan finde flere oplysninger om bilen på nettet ved blot at indtaste nummerplade eller reg.nr. Det gjord jeg så, og til min stor overraskelse opdagede jeg at bilen i feb.2012 havde kørt 85.000. Jeg er hermed blevet snydt !. Dog skal det siges at jeg er meget glad for bilen da den kører fint. Mit spørgsmål til dig er: Hvad er mine muligheder mht. erstatning?

Bente Riis Fogsgaard

Hej Fadi, Tak for din besked. Først og fremmest skal jeg høre, om du i forbindelse med handlen fik en købsaftale, vor kilometertallet stod anført? eller om du - i benægtende fald - skulle ligge inde med salgsannoncen fra forhandleren hvoraf kilometertallet stod anført? Da jeg lægger til grund, at du har en af ovenstående er det min opfattelse, at du har en god mulighed for at få det der hedder et "forholdsmæssigt afslag". Størrelsen heraf kommer dog an på flere ting bl.a. hvilken bil der er tale om, hvor gammel den er og om det kan dokumenteres hvor meget den har kørt inden december 2013. Send mig købsaftalen og så skal jeg komme med en uforpligtende vurdering af dine muligheder.

Daniel

Hej Bente. Jeg solgte en Ford Focus (15 år gammel) tilbage i november 2013 og det viser sig nu inden jeg købte bilen (2010) har der været skruet på kilometertælleren, hvad forhandleren (i 2010) har gjort ved jeg ikke, men der mangler således ca. 80.000 km. Nu står jeg så i den situation, at jeg har solgt en bil hvor der mangler 85.000 km. som jeg ikke havde kendskab til. Du skriver at det retspraksis at salgspris kontra markedsprisen som så skal kompenserer for, men hvad så hvis man har solgt bilen til langt under markedsprisen??(salgspris 10.000 kr., markedsprisen ca. 14.000 kr.- 17.500kr.) Desuden kører køberen stadig rundt i bilen, så kan han hæve handlen, da han jo ikke kan levere den tilbage i samme stand som ved købet?? Mvh. Daniel.

Bente

Hej Daniel, I det tilfælde du nævner her kan det formentlig være svært for køberen at komme igennem med et erstatningskrav, da der skal dokumenteres et tab hvilket - ud fra de oplysninger du giver - kan være svært. Dette kombineret med at tabet formentlig vil være så lille, at det vil høre under en bagatelgrænse. Hvis køberen dog samtidig kan dokumentere at de ekstra kilometer kan have medført væsentlig større udgifter til værkstedsregninger mv. kan det dog have en betydning. Jeg er enig i dine betragtninger omkring at køber ikke kan hæve handlen. Med venlig hilsen Bente Riis

Simon

Hej Bente, Jeg har købt en BMW fra 1991 for omkring en måned siden. Forhandleren fortalte mig, at den kun havde kørt 98.000 KM. Jeg var meget skeptisk, men af servicebogen og synsrapporterne fremgik det, at kilometerne passede. Efterfølgende er jeg begyndt at få problemer med bilen. Jeg fik derfor en mekaniker til at kigge på den. Mekanikeren (som har været i lære hos BMW), gør mig opmærksom på, at bilen har kørt 353.000 KM. Han viste mig en metode som viste det rigtige tal i kilometertælleren. Jeg står nu med en salgsslutseddel, hvor det fremgår, at bilen har kørt 98.000 KM. Derudover står der også på salgsslutssedlen at der er KM garanti. Mit spørgsmål er nu, hvad jeg kan gøre for at få mine penge tilbage eller evt. få et forlig? Jeg ser frem til at høre fra dig. Mvh. Simon

Bente Riis Fogsgaard

Hej Simon, Tak for din besked. Der er forskellige muligheder som du kan forsøge. Først og fremmest skal du underrette sælger af bilen omkring det forkert oplyste kilometertal. Derefter afhænger det først og fremmest af hvorledes sælger forholder sig til sagen. Ud fra det du skriver virker det dog umiddelbart som om du har en god sag, hvis du kan dokumentere at det oplyste antal km. ikke svarer til det oplyste. De muligheder du har er bl.a. at du kan hæve købet og aflevere bilen tilbage mod tilbagebetaling af købesummen. Du kan også indgå en aftale med sælger om at du får dele af købesummen tilbage. Du kan også risikere at sælgeren ikke vil finde en frivillig løsning, hvilket medfører at du kan være nødt til at gå rettens vej. Hvad der er mest fordelagtigt for dig at gøre afhænger dog også af, om det kan forventes at sælger kan betale beløbet tilbage eller ej. Du er velkommen til at kontakte mig på mail beri@advodan.dk eller 76114179 til en uforpligtende drøftelse af det videre forløb. Forinden kan du med fordel have købsaftalen klar samt undersøge hvad en tilsvarende bil, der har kørt mellem 300.000 - 400.000 km. ca. ville kunne sælges til (det kan du søge efter på Den Blå Avis eller Bilbasen mv.). Med venlig hilsen Bente Riis

Knud-Erik Sørensen

Hej jeg købte for ca. en uge siden C4 van hos en forhandler. Den var momsfri og skulle ned vejes da vi kun skulle bruge den privat til vor campingvogn. Alt dette er oplyst til forhandleren, som kunne meddele at den måtte trække 1300 kg, og at den kunne nedvejes til 2000 kg. Det viser sig efterfølgende at bilen ifølge gældende typeattest ikke kan nedvejes til de oplyste 2000 kg, ej heller må trække mere end 1250 kg. Det er selvfølgelig ikke ok, for det første kommer jeg til at betale 10.800kr. i vægtafgift og for det andet kan jeg alligevel ikke trække vor Campingvogn. jeg vil selvfølgelig helst handlen går tilbage, men hvordan forholder jeg mig til dette, jeg har reklameret overfor sælger, men tror ikke der er noget at gøre?? Mvh Kes

Bente Riis

Hej Knud - Erik, Tak for dit spørgsmål. Da I har oplyst forhandleren om de nævnte forudsætninger har I som udgangspunkt ret til at hæve handlen, da bilen ikke opfylder dette. Der kan dog være problemer, såfremt I ikke kan bevise, at det er oplyst til forhandleren inden handlens indgåelse. Bestrider forhandleren at I har oplyst det inden? eller har I noget på skrift herom? Med venlig hilsen Bente Riis Fogsgaard

Henrik

Hej Bente Har lige et spørgsmål med hensyn til krav på erstatning. november 2011 købte jeg en bil som havde kørt 182.000 km på km tælleren. mit problem idag er at jeg pendler fra nordsjælland til odense hver dag og ønskede mig at få en ny bil. kørte til en bilforhandler og købte en hel nu skoda citigo, min gamle bil gik med i handlen, og havde på det tidspunkt efter tælleren i bilen kørt 215.000 km , dagen efter bliver jeg ringet op at forhandleren som fortæller mig at der er pillet ved kilometer tælleren da han kan oplyse at i 2010 da den blev synet havde den kørt 291.000 km, jeg blev dybt sjokeret da jeg ingen andelse har haft om det.., vil jeg evt kunne gå tilbage til tidliger ejer og forlange penge tilbage for jeg har købt bilen alt for dyr i forhold til hvad den var værd. og står osse med lommesmerten idag da jeg prøver at sælgen den håber der er lidt sammen hæng i det jeg har skrevet og glæder mig til at høre dit evt. svar på dette. med venlig Hilsen Henrik Nygaard

Bente

Hej Henrik, Ja, du har mulighed for at rette et krav mod din sælger af bilen. Du vil ikke kunne "ophæve" handlen, dvs. kræve at handlen går tilbage, da du har kørt mange km. i den. Du har derimod mulighed for at kræve forskellen på bilens værdi med og uden "manglen" på tidspunktet for handlen. Dvs. forskellen på hvad du gav for bilen og hvad den reelt var værd med de flere antal km. Du er velkommen til at kontakte mig til en drøftelse af mulighederne. Jeg kan kontaktes på tlf. 7611 4179 eller beri@advodan.dk

lone

hej jeg har en bil jeg købte i 2012, købt i dba den var synet samme morgen hvor jeg henter den over middag, fin bil syntes vi, først nu hvor jeg ønsker at sælge den, finder en der er ude at se på den at km ikke stemmer jeg købte ifølge ann i dba som 309000, men i juli mdr 2011 står der 475000km ? hvad kan jeg gøre jeg har fået synseddler, og har kopi af annc men igen kvitt kan jeg gøre noget jeg kan jo ikke sælge den nu

Bente Riis Fogsgaard

Hej Lone, Det er rigtig ubehageligt at opdage. Du har mulighed for at få erstatning fra den tidligere ejer. Du må gerne kontakte mig til en drøftelse af mulighederne. Det kan dog være svært, når du ikke ligger inde med en købsaftale, men ikke umuligt. Du kan godt sælge bilen selv om der er skruet ved kilometertælleren. Det er dog vigtigt at du oplyser en eventuel køber om ovenstående, idet du ellers vil kunne blive erstatningsansvarlig. Med venlig hilsen Bente.

Lone Asmussen

Jeg står med lidt det modsatte problem, idet jeg er sælger. Jeg solgte i oktober sidste år en Toyota Supra med 25 år på bagen. På kilometertælleren stod der 214.000 km, hvilket jeg umiddelbart betragtede som værende gældende. Dog konstaterer min mekaniker, at der er et løst kabel op til tælleren, så der reelt ingen tælling finder sted. Derfor er antal kørte kilometer usikkert, og dette faktum oplyses køber om. Hun vælger at acceptere risikoen for, at bilen har kørt længere en anført på slutsedlen, idet hun er opmærksom på, at der jo er tale om en gammel bil, som hun har fået et stort prisnedslag på, ca. 14.000 kr , netop på baggrund af usikkerheden omkring antal kørte kilometer. For en uge siden fik jeg så et brev fra hendes advokat, der forlangte handlen ophævet på baggrund af kilometerproblematikken. Hvordan er jeg nu stillet? I mellemtiden ved jeg, at hun har kørt motoren i stykker ved hård kørsel. Mvh. Lone Asmussen

Bente Riis

Hej Lone, Tak for dit spørgsmål. Din "sag" afhænger i første omgang af, om du kan bevise, at hun var bekendt med den ukorrekte km angivelse. Er det påført slutsedlen? eller fremgår det på anden vis? (Fx via din eventuelle salgsannonce). Kan du bevise det, er det de vilkår hun har indgået handlen på, og hun kan som udgangspunkt ikke rette krav mod dig. Uanset om du kan bevise det eller ej, er det min umiddelbare vurdering, at hun ikke kan hæve handlen, da det kræver at hun kan tilbagelevere bilen i væsentlig samme stand, hvilket hun formentlig ikke kan med det af dig oplyste. Derimod har hun - hvis ikke du kan bevise ovenstående - mulighed for at kræve såkaldt "forholdsmæssig afslag". Det kan dog være et begrænset afslag (om noget) når der er tale om en SÅ gammel bil. Kontakt mig evt. telefonisk til en drøftelse heraf på 76 11 41 79. Med venlig hilsen Bente

Lone

Den eneste måde jeg kan bevise, at køber blev gjort opmærksom på usikkerheden omkring det kørte antal kilometer er den mekaniker, som renoverede motoren før bilen blev solgt. Han overværede handlen og hørte at køber blev gjort opmærksom på usikkerheden grundet et løst kabel. Han hørte også, at køber accepterede dette faktum. Han er villig til at vidne dette.