Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Aalborg
Ring 96 31 33 00

Mølleå 1, 1. sal tv.,
9000 Aalborg
Tlf: 96 31 33 00
aalborg@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Aalborg

Inkasso

At skulle inkassere penge fra en kunde som ikke vil betale, er noget mange virksomheder kommer ud for. Hos ADVODAN Aalborg er det vores mål, at gøre den proces så smertefri for virksomheden som muligt.

Næste alle virksomheder vil på et eller andet tidspunkt komme ud for inkasso. Hvis du er forberedt og har opsat gode rutiner, undgår du overraskelser og dårlige betalere.
 

Vær forberedt

Hvis du vil undgå dårlige betalere er det vigtigt at være godt forberedt, så du ved hvordan du skal håndtere situationen når den opstår. Ender din sag alligevel i inkasso er det også vigtigt, at du har en fast procedure, så det går mindst muligt ud over din virksomheds sunde økonomi.

ADVODAN Aalborg kan hjælpe dig med at opsætte gode og faste rutiner for inkasso. Vi gennemgår alt fra faktura til selve inkassoprocessen, så du får en god og lovlig rutine.

Hold god inkassoskik

Selvom at dårlige betalere kan få stor betydning for din virksomhed, er det stadig vigtigt at holde god inkassoskik. Når du skal inddrive penge, skal det ske på en forsvarlig og rimelig måde. Du skal bl.a. forholde dig til skyldners indsigelser og svare pænt på dem. Du må ikke offentliggøre at sagen går videre til inkasso ved f.eks. at skrive ”INKASSO-RYKKER” uden på kuverten. Du må kun kræve betaling for forfaldne beløb og du må ikke true med fogedretten. Det er blot nogle af de forhold du skal følge.

ADVODAN Aalborg kan hjælpe dig med at holde god inkassoskik og hjælpe med at overholde alle regler når du skal inddrive penge fra en kunde.

Advodanaalborg Inkasso        Advodan Aalborg _haandvarkadvokat

Rykkere og inkasso

Hvis ikke du har modtaget dine penge til tiden, skal du sende to til tre rykkere til skyldner inden du overdrager sagen til inkasso hos en advokat. Det er vigtigt at du følger op på de ubetalte regninger, uanset størrelse, og det er vigtigt at du gør det med det samme. Vi oplever at mange taber penge, fordi de ikke får opkrævet pengene til tiden. Derfor er det en god ide, at gennemgå din virksomheds interne procedure i forhold til ubetalte regninger og inkasso og sørge for, at i overholder de frister i selv har givet.

Når du skal sende en rykkere, er der flere faktorer du skal huske at overveje. Du skal sende i alt tre rykkere inden sagen går videre til inkasso og der skal være 10 dages varsel på alle rykkere. Den tredje rykker kan sendes som et inkassovarsel og har du stadig ikke modtaget dine penge efter den tredje rykker, går sagen videre til os.

ADVODAN Aalborg hjælper dig med udarbejdelsen af en korrekt og lovlig rykker og sørger for, at du overholder alle regler i forhold til rykkere og inkasso.

Kompensationsgebyr

Mange er ikke klar over det, men det er muligt at kræve et kompensationsgebyr, hvis skyldner overskrider sin betalingsfrist. Det er dog vigtigt at påpege, at dette KUN gælder, når skyldner er erhvervsdrivende. Man må altså ikke pålægge en privat skyldner (forbruger) kompensationsgebyr.

Kompensationsgebyret er et fast beløb på 310 kr. i Danmark (EUR 40) og der er ikke krav om, at man først kan kræve det, når man har rykket for manglende betaling. Kompensationsgebyret kan kræves og pålægges skyldnerens gæld allerede fra den første dag efter forfaldsdagen på fakturaen, det vil sige ved første betalingspåmindelse.

Om man som kreditor vil gøre brug af denne mulighed eller ej er naturligvis valgfrit.

Den nemme rykker/inkassovarsel

Hvis du ikke ønsker at skrive rykkerbreve, har du to muligheder hos ADVODAN Aalborg. Du kan enten få os til at gøre det for dig eller du kan benytte vores ’Inkasso-labels’. Vores labels er en nem løsning for dig, som ikke selv vil skrive rykkerbreve. Du sætter et ’RYKKER’ label på din faktura og sender den til skyldner. På vores 'RYKKER' label står vores logo, ADVODAN Aalborg, og et datofelt du kan udfylde. Det er en nem og lovlig måde, at sende en rykkere på.

Det kan du gøre to gange og hvis du stadig ikke har modtaget dine penge, sætter du vores ’INKASSO’ label på, hvor der står, at sagen går videre til os hvis ikke skyldner betaler indenfor 10 dage.
Vores labels findes både på dansk og engelsk.

HUSK altid at tage en kopi af fakturaen med label på, så du har dokumentation for, at du har sendt den.

ADVODAN Aalborgs inkasso

Betaler skyldner ikke efter den sidste rykkere, lader du sagen går videre til os. ADVODAN Aalborg har et effektivt og veludviklet inkassokoncept, som kan tilpasses netop dine behov. Vi rådgiver om både store og små beløb, og sørger for at inddrive dine penge på en god og ordentlig måde.

Du kan læse mere om vores forskellige løsninger her:

Gennem hele processen sørger vi for at holde dig opdateret og går ikke et skridt videre, uden vi har din godkendelse. Lykkes det ikke at inddrive dine penge via inkasso og ønsker du at tage sagen videre, er vi en stærk partner at have med i retten. 

Advodanaalborg Erhvervsnakadvokat        Advodanaalborg Handtryk

Book et møde hos os

Har du problemer med dårlige betalere, så book et uforpligtende møde med os hos ADVODAN Aalborg, hvor vi personligt fortæller dig, hvordan vi kan hjælpe dig med dine dårligere betalere. Vi kommer også gerne til dig, hvis du ønsker det.

Ring til vores advokat Jacob Poulsen Mark på 9631 3325 og hør hvordan vi kan gøre det nemmere for dig.

Inkasso beregner

Hvis du vil have et indblik i hvad det vil koste dig at gå efter de penge du har til gode, kan du benytte vores prisberegner. Indtast dine oplysninger og få et overblik over dine inkassoomkostninger. Du kan se vores inkasso prisberegner her.

Du kan læse mere om dårlige betalere og inkasso her.

 

GØR SOM 12.732 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.732 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.