Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Aalborg
Ring 96 31 33 00

Mølleå 1, 1. sal tv.,
9000 Aalborg
Tlf: 96 31 33 00
aalborg@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Aalborg

Jeg vil gerne ringes op

Udfyld formularen og vi kontakter dig

Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til ADVODAN-kontoret. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Konkurskarantæne

Er du eller din virksomhed gået konkurs og vil kurator pålægge dig konkurskarantæne, har du mulighed for at få ADVODAN Aalborg til at hjælpe dig med sagen.

I 2014 blev der indført regler om konkurskarantæne, hvilket har medført, at kurator i konkursboer har pligt til at tage stilling til, hvorvidt der er grundlag for at indlede sag om konkurskarantæne mod ledelsen i en erhvervsvirksomhed. Reglerne har til formål at forhindre konkursrytteri.

Advodan Aalborgs erhvervsadvokater står til assistance i forbindelse med konkurskarantæne

Hvad er konkurskarantæne?

Når du eller virksomheden er gået konkurs og du har deltaget i virksomhedens ledelse før konkursens indtrædelse, er der mulighed for at blive pålagt konkurskarantæne af Skifteretten. Konkurskarantæne betyder, at man ikke må drive virksomhed i en periode på op til 3 år. Det betyder at pågældende ikke må deltage i en virksomheds ledelse, så længe forbuddet er gældende uden at hæfte personligt og ubegrænset for virksomhedens forpligtelser.

Hvornår pålægges en konkurskarantæne?

Hvis konkursboets kurator vurderer, at der er grundlag for konkurskarantæne, laver kurator en indstilling herom til Skifteretten.

Hvis Skifteretten finder grundlag for at indlede en sag om konkurskarantæne træffer retten kendelse herom. Betingelsen for at blive pålagt konkurskarantæne er, at pågældende vurderes til at have udøvet en groft uforsvarlig forretningsførelse i en virksomhed og dermed vurderes uegnet til at indgå i ledelsen af en erhvervsvirksomhed uden at hæfte personligt for alle forpligtelser.

I vurderingen af om der skal pålægges karantæne lægges der vægt på, om ledelsens har foretaget utilbørlige handlinger, der kan karakteriseres som groft uforsvarlige. Det kan for eksempel være manglende bogførings- og bilagsmateriale, ubegrundede hævninger på virksomhedens konto i et pengeinstitut, uansvarlig omgang med aktiver mv.

Hvad kan vi hjælpe dig med?

Hvis kurator har indgivet begæring om konkurskarantæne kan du få beskikket en advokat til at hjælpe dig med håndteringen af karantænesagen. Inden retten træffer afgørelse om konkurskarantænen, har du mulighed for at gøre indsigelse og præsentere din udlægning af sagen.

Hos ADVODAN Aalborg hjælper vi gerne med at føre din sag ved Skifteretten.

Ønsker du en beskikket advokat fra ADVODAN Aalborg til at føre din konkurskarantænesag er du meget velkommen til at kontakte advokat Jacob Poulsen Mark på tlf. 96313325 eller pr. mail jpma@advodan.dk

GØR SOM 12.735 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.735 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.