Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Aalborg
Ring 96 31 33 00

Mølleå 1, 1. sal tv.,
9000 Aalborg
Tlf: 96 31 33 00
aalborg@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Aalborg

Markedsføring

Der er mange forbehold der skal tages stilling til, når du vil promovere din virksomhed. Hvem du må kontakte, hvordan du må tage kontakten, hvad du må skrive og hvordan du beskytter dit varemærke er blot nogle af de faktorer du skal tage højde for. Aftal et møde med en af vores dygtige advokater hos ADVODAN Aalborg og vi hjælper dig så du undgår problemer fra starten af.

Markedsføringsloven er en færdselslov for erhvervsdrivende som siger, at man skal holde god skik i forbindelse med markedsføring af sin virksomhed. Den indbefatter bl.a. at man ikke må bruge vildledende eller mangelfuld oplysninger samt regler omkring skjult reklame, spam, kreditkøb, gebyr osv. ADVODAN Aalborg kan give dig et grundigt overblik over de regler du skal være opmærksom på i din markedsføring.

Markedsføringsloven er meget omfattende og kan være svær at overkue. Vi giver dig her en kort guide over blot nogle af de regler du skal være opmærksom på.

Hvad må du skrive

Du må gerne skrive, at dit produkt er det bedste og det billigste – så længe din reklame ikke indeholder mangelfulde eller forkerte oplysninger. Du må også gerne bruge konkurrentens produkt til sammenligning, men du må ikke afsløre konkurrentens navn.

Hvem må du tage kontakt til

Som udgangspunkt må du tage kontakt til alle, men du må ikke sende uopfordret post direkte til personer, som har frabedt sig henvendelser. Det samme er gældende for e-mail, hvor du ikke må sende e-mails og andet til bestemte personer, med mindre de har givet dig lov. Så vil SPAM-reglen nemlig træde i kraft.
Har kunden selv givet dig sin e-mail, skal det stå klart, at kunden vil modtage forskelligt markedsføringsmateriale og at det er muligt at framelde sig denne tjeneste på ethvert tidspunkt, helt gebyrfrit.

Disse regler er i bund og grund også gældende når du vil ringe ud med et godt tilbud. Du må som hovedregel ikke ringe ud til en kunde, med mindre kunden har givet dig lov. I dette tilfælde er der dog nogle undtagelser og dem kan ADVODAN Aalborg hjælpe dig med at holde styr på.

Advodanaalborg Linkedin

Børn og Unge

Når du skal markedsføre overfor børn og unge, er der helt særlige regler du skal tage højde for. Generelt er selve markedsføringsloven ekstra skærpet overfor børn og unge. Det har man valgt at gøre, da børn og unge er nemme at påvirke grundet deres naturlige godtroenhed, manglende erfaring og kritiske sans.

Markedsføring på de sociale medier

Markedsføring på de sociale medier er meget udbredt og det er vigtigt at det fremstår tydeligt hvem afsenderen er. Derudover skal selve budskabet ikke bære præg af, at være en personlig meddelelse fra f.eks. en ven.
Overvejer du at markedsføre dig på de sociale medier, så kontakt ADVODAN Aalborg og lad os rådgive dig så du ungår problemer.

Kundeklausuler og Konkurrenceklausuler

Vi ser flere eksempler på, at tidligere ansatte bruger deres viden omkring virksomheden markedsføring hos en konkurrent eller tager deres kunder med til deres nye job. Det sker ofte fordi, at virksomheden ikke har lavet klare retningslinjer i forhold til, hvordan en ansat skal forholde sig til de oplysninger de ligger inde med om virksomheden.

For at undgå dette, kan du oprette kundeklausuler og konkurrenceklausuler. Ved oprettelsen af en af disse sikre du, at en tidligere ansat ikke tager dine kunder med videre eller udnytter viden i konkurrerende virksomheder. Begge former for klausuler skal tilføjes ansættelseskontrakten fra ansættelsens start.
Der er også andre ting du kan gøre for at undgå disse konflikter. Det kan du læse mere om under Ansættelse og Medarbejdere.

Patent og varemærke

Når du vil markedsføre et nyt brand, skal du først undersøge om der i forvejen er taget patent på dit navn, logo, produkt, ide mm. Hvis ikke, skal du overveje selv at gøre det. Du kan læse mere om patent og varemærke her.

ADVODAN Aalborg hjælper dig

ADVODAN Aalborg hjælper dig med at skabe et overblik over de gældende regler, så din markedsføring holder sig indenfor markedsføringsloven. Vi hjælper også med udarbejdelse af f.eks. et ansættelsesbrev og opsigelsesbrev og giver professionel rådgivning, der er tilpasset din virksomhed.
Ring til os på 9631 3300 og lad os hjælpe dig!

GØR SOM 12.732 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.732 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.