Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Aalborg
Ring 96 31 33 00

Mølleå 1, 1. sal tv.,
9000 Aalborg
Tlf: 96 31 33 00
aalborg@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Aalborg

Grundkøb og byggekontrakt

Har du købt en byggegrund og ønsker at bygge dit drømmehus på denne? I de fleste tilfælde skal du da have hjælp fra en entreprisevirksomhed. I den forbindelse er det vigtigt, at en kontrakt udarbejdes, således at der ikke hersker tvivl om, hvad aftalen indebærer for begge parter.

Inden drømmehuset kan blive til virkelighed, skal købet af grunden først foretages. I den forbindelse er der visse love og regler, som kan have en betydning i relation til, om du faktisk kan bygge huset på grunden. Bebyggelse på grunden er f.eks. reguleret af lokalplanen, servitutter, fredningsloven og naturbeskyttelsesloven. En lokalplan udarbejdes af kommunen og i planen fastlægges udviklingen i et bestemt område. Lokalplanen kan f.eks. regulere, hvad området og bygningerne skal bruges til, bebyggelsesprocenten og bebyggelseshøjden.
En servitut er en byrde, som pålægges en ejendom. Denne begrænser dermed en ejers rettigheder over sin grund. Et eksempel på en byrde kan f.eks. være en færdselsret eller en regulering af byggelinjer.

ADVODAN Aalborg kan hjælpe dig med at udarbejde en købsaftale og danne et overblik over de juridiske udfordringer ved grundkøbet.

Byggekontrakten

Når du laver en aftale med en entreprisevirksomhed om bebyggelsen, er det vigtigt, at der udarbejdes en kontrakt. Har du ikke erfaring med udarbejdelsen af en sådan kontrakt, kan det være svært at gennemskue hvilke rettigheder og forpligtelser denne pålægger dig, samt om kontrakten tilgodeser begge parter.

ADVODAN Aalborg kan hjælpe dig med at gennemgå entreprisekontrakten og eventuel optimere denne, hvis der er behov for det. En grundig gennemgang vil på længere sigt være en god investering. Ved at sikre at alle relevante emner er behandlet i aftalen, vil potentielle uoverensstemmelser blive reguleret, hvilket kan spare dig for en dyr og tidskrævende proces.

Efterfølgende uoverensstemmelser

Når byggeriet er færdigt, kan du støde på en række efterfølgende problemer. Det kan f.eks. være, at der er uenighed om, hvem der bærer risikoen for en skade, om der foreligger en mangel ved byggeriet eller omfanget af byggekontrakten. I de situationer, hvor enighed ikke kan nås, er det en god idé at få en tredjepart til at hjælpe med en løsning af uoverensstemmelsen. Denne tredjepart kan f.eks. være én af vores dygtige advokater, da vi har mange års erfaring i sager omkring byggekontrakter og udgør derfor en god sparingspartner og rådgiver.

Du er altid velkommen til at kontakte os med spørgsmål på 9631 3300 eller sende os en mail til aal-borg@advodan.dk, og vi svarer dig hurtigst muligt.

Advodan Aalborg _haandvarkadvokat        Advodan Aalborg _byggekontrakt

GØR SOM 12.732 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.732 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.