Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Aalborg
Ring 96 31 33 00

Mølleå 1, 1. sal tv.,
9000 Aalborg
Tlf: 96 31 33 00
aalborg@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Aalborg

Lejeret

At bo til leje involverer ofte ikke de store bekymringer og er en god og nem løsning for en tidsbestemt periode. Men alligevel er der flere forhold der er vigtige at være opmærksom på. For at undgå problemer, er det vigtigt at begge parter har styr på, hvem der har ansvaret for hvad. Skulle der alligevel opstå problemer, kan ADVODAN Aalborg hjælpe dig.

Som udgangspunkt er lejeren godt beskyttet af Lejeloven. En udlejer kan dog aftale sig ud af nogle af Lejelovens regler ved at skrive det i en lejekontrakt. Derfor er det vigtigt at sætte sig ind i lejeloven, så du undgår at løbe ind i større problemstillinger.

Lejeloven indeholder mange forpligtelser for udlejer i forbindelse med indflytning og fraflytning. Disse forpligtelser afhænger af, på hvilket tidspunkt lejemålet er indgået, idet lejeloven løbende har ændret sig.
Har du f.eks. indgået en lejeaftale efter den 1. juli 2015 og nu ønsker at fraflytte, er der helt klare rammer for, hvordan en fraflytning skal finde sted og hvordan udlejeren skal fremsende sit krav. Sender udlejeren ikke sit krav på en lovgivnings korrekt måde, kan udlejeren miste ethvert krav mod dig som lejer. Derudover er der en lang række øvrige frister i lejeloven, der skal overholdes af udlejer.

ADVODAN Aalborg hjælper gerne med at vurdere din konkrete problemstilling.

Advodanaalborg Lejeret

Den 1. juli 2015 trådte den nye lejelov i kraft. Det har medført mange nye regler og ændringer. Nogle af de forhold der er blevet ændret i, er blandt andet forhold omkring lejekontrakten, opsigelse, trappestigning mm.

Gyldig lejekontrakt

Når du indgår i et lejemål, er det som lejer vigtigt bl.a. at være opmærksom på hvem der har ansvaret for vedligeholdelse, om huslejen svarer til lejedes værdi samt hvilke frister man skal overholde ved opsigelse eller fraflytning. Derfor er det en rigtig god ide med en lejekontrakt, der beskriver de forhold du skal være opmærksom på, så der ikke opstår misforståelser, uenighed eller konflikter.

En lejeaftale kan dog vise sig at være ugyldig, hvis den er lavet på en forkert blanket. Hvis man f.eks. anvender By og Boligministerets blanket, skal man anvende den nyeste version. Hvis ikke man gør det, kan der være en lang række aftalte vilkår i lejekontrakten, som ikke længere er gyldige, simpelthen forbi man har brugt den forkerte blanket. Derfor er det vigtigt når man indgår en sådan aftale, at man anvender den rigtige blanket.
Hvis du er i tvivl, så hjælper vores advokatfirma selvfølgelig gerne med at kigge nærmere på det. 

Opsigelse af lejemål

Efter lejelovens regler er der forskellige situationer hvor udlejeren berettiget kan opsige lejer i et lejemål. Disse opsigelsesregler afhænger af hvordan lejeaftalen er indgået og hvilken type af lejemål der er tale om. Bor du f.eks. til leje i en ejerlejlighed gælder der andre regler end hvis du bor til leje i en almindelig udlejningsejendom. Derudover er der også særregler for ejerboliger, det vil sige et traditionelt hus.

Lejelovgivningen på dette område er meget kompleks og det kan derfor være svært at overskue om udlejeren berettiget kan opsige dig som lejer i din konkrete situation.

Hvis du ønsker en gennemgang af din konkrete situation, er du altid velkommen til at kontakte os hos ADVODAN Aalborg. 

Trappeleje

Som udlejere må man ikke længere kræve trappeleje. Trappeleje er den stigning der sker hvert år i huslejen - f.eks. at hvert år stiger huslejen med 500 kr. Fremadrettet skal man have den samme faste leje hvert år, medmindre der er sket ændringer i nettoprisindekset. 

Huslejenævnet

Huslejenævnet kan i visse tilfælde hjælpe med at afgøre en sag. De kan bl.a. hjælpe med at afgøre hvad der skal betales i forbindelse med din fraflytning af en lejeaftale. Huslejenævnet findes i alle kommuner og du kan læse mere om Huslejenævnet her.

Advodanaalborg Boligadvokat        Advodanaalborg Huskob1

ADVODAN Aalborg er specialister i lejeret

Vores professionelle boligadvokater hos ADVODAN Aalborg kan hjælpe dig med alle problemstillinger. Vi kigger også gerne lejekontrakten igennem inden du underskriver og sikre at den er udfyldt korrekt.
Vi er specialister på lejeområdet og kan bl.a. hjælpe dig med:

  • Indflytning
  • Fraflytning
  • Lejekontrakt
  • Istandsættelsesudgifter
  • Opsigelse
  • Sager i huslejenævnet
  • Sager i boligretten
  • Sager omkring ophævelse af lejemål
  • Sager omkring lejemålets størrelse

Du kan ringe til vores advokatfirma på 9631 3300 eller sende os en mail på aalborg@advodan.dk og vi tager gerne en uforpligtende snak med dig omkring dit problem.

GØR SOM 12.731 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.731 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.