Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Glostrup København
Ring 46 14 50 00

Glostrup Torv 6-10,
2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00
glostrup@advodan.dk

Gl. Kongevej 1,
1610 København V.
Tlf: 46 14 50 00
glostrupkbh@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Glostrup København

7 ud af 10 virksomheder tror ikke på lavere skat som vej til vækst

En sænkning af selskabsskatten, som regeringen ellers lægger op til, vil ikke gavne virksomhedernes vækstmuligheder. Det siger 67 procent i en ny ADVODAN-undersøgelse. Regler og administration skal i stedet reduceres.

Regeringen arbejder på højtryk for at få en aftale hjem, der blandt andet skal sænke selskabsskatten fra 25 til 22 procent for at tiltrække investeringer og dermed vækst i danske SMV'er. Ifølge virksomhederne selv er skatterabatten dog ubetydelig i det store regnskab. Det viser en analyse gennemført af Epinion for ADVODAN.

67 procent af de adspurgte SMV'er svarer, at de slet ikke eller i ringe grad mener, at regeringens forslag om at sænke selskabsskatten fra 25 til 22 procent vil bidrage til vækst i deres virksomheder.

Samtidig forventer 80 procent status quo eller vækst i omsætningen i 2013. 58 procent siger, at væksten skal skabes ved at sælge til nye kunder, 48 procent vil sælge mere til eksisterende kunder, mens 25 procent vil ind på nye markeder.

Papirarbejde spænder ben
Resultatet er ikke overraskende, siger advokat Poul Jost Jensen, der er formand for bestyrelsen i ADVODAN. Han mener, at skatten er uden betydning i forhold til vækst.

"Der er langt større gevinster at hente for SMV'erne ved at gå ud i marken og bruge deres tid på at sælge deres produkter, men desværre stjæler papirarbejdet i virksomhederne tiden. Derfor har vi råbt og skreget på en forenkling af reglerne de sidste ti år. For eksempel er afgiftssystemet tungt og uoverskueligt, og der bliver brugt enormt meget energi på indberetninger til diverse instanser," siger han.

Mindre skat er peanuts En af de virksomheder, som skulle drage fordel af en lavere selskabsskat, er murermester Kurt Pedersen med base i Skørping. Med et par millioner i omsætning om året og tre ansatte vil virksomheden kunne høste en mindre skattebyrde på cirka 90.000 kroner om året.

"En skattelettelse lyder bedre end den føles. Det, jeg vil kunne spare i selskabsskat om året betyder ikke, at jeg får flere ordrer eller kan ansætte flere folk. I mit regnskab er det afgørende, at den tid, jeg bruger på kontorarbejde, er mindst mulig. Jeg kan ikke fakturere mine kunder for administration, så det er langt bedre at bruge min tid i marken," siger Kurt Pedersen, der ejer og driver virksomheden Murermester Pedersen ApS.

Manglende tid barriere for vækst
I efteråret 2012 spurgte ADVODAN og Epinion 500 SMV'er om, hvilke barrierer de så i forhold til vækst i deres virksomheder. Her svarede 39 procent af virksomhedsejerne, at den største barriere for vækst var, at de som ledere ikke havde tid til at udvikle deres virksomhed på grund af andre opgaver.

"Det understreger bare den virkelig, jeg oplever ude i SMV'erne. Virksomhedsejerne vil gerne bruge tiden på at pleje deres eksisterende kunder og opsøge nye for at skabe vækst, men de skal også sidde på kontoret og ordne en masse administrativt arbejde," siger Poul Jost Jensen.

Se undersøgelsens resultater her (pdf)

 

Fakta

  • Undersøgelsen er gennemført i marts/april 2013 af Epinion for ADVODAN.
  • Der er gennemført 201 interviews med ejere/ledere af små og mellemstore virksomheder.
Poul Jost Jensen
VIL DU VIDE MERE?

Poul Jost Jensen

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.707 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.707 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.