Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Glostrup København
Ring 46 14 50 00

Glostrup Torv 6-10,
2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00
glostrup@advodan.dk

Gl. Kongevej 1,
1610 København V.
Tlf: 46 14 50 00
glostrupkbh@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Glostrup København

Alle har fordel af at oprette et testamente

Uanset om du er gift, lever papirløst eller alene, og uanset om du har børn, særbørn eller ingen børn, kan du med fordel oprette et testamente.

”Generelt kan man sige, at hvis du gerne vil have indflydelse på, hvordan din arv skal fordeles, skal du oprette et testamente. Opretter du ikke et testamente, er det arveloven, som bestemmer, hvordan din arv bliver fordelt”. Det fortæller advokat Rikke Frødstrup fra ADVODAN i Glostrup

Hun giver her et overblik over fordele ved at oprette et testamente.

Fordele hvis du er gift
Mange ægtepar tror, at det ikke er nødvendigt at sikre hinanden med et testamente, når man er gift. Men det er risikabelt at tænke sådan – særligt hvis du og din ægtefælle har fælles børn. Uden et testamente kan du havne i økonomiske problemer, hvis din ægtefælle dør, og du senere ønsker at gifte dig igen.

Har I ikke lavet et testamente, skal du nemlig betale halvdelen af arven til børnene, når boet skiftes. Det kan betyde, at du ikke har råd til at blive boende i huset. Med et testamente kan I sikre, at den efterladte får mest muligt af den fælles formue, når boet skiftes.

Har I ingen børn, hverken sammen eller fra tidligere forhold, arver din ægtefælle din formue, når du går bort. Men hvis du og din ægtefælle ønsker indflydelse på, hvordan formuen skal fordeles, når I begge er borte, skal I oprette et testamente.

Fordele hvis du er samlevende
Det er også en udbredt misforståelse, at samlevende arver efter hinanden, hvis blot man har boet sammen i mindst to år. Men det er ikke tilfældet. Hvis I som samlevende ønsker, at I skal arve hinanden, kræver det, at I opretter et testamente.

Har I børn sammen, arver børnene automatisk alt efter den af jer, der går bort. Den af jer, der er tilbage, arver ikke noget og risikerer derfor at skulle sælge jeres fælles hjem for at realisere arven til jeres fælles børn. Den situation kan I undgå med et testamente.

Fordele hvis du er alene
Er du enlig, har du også fordel af et testamente. Har du fx ingen børn, har du heller ingen tvangsarvinger, og derfor vil arven efter dig gå til forældre, søskende eller søskendes børn. Hvis du i den situation har et ønske om, at en del af din arv skal doneres til en velgørende organisation, kan du bestemme det ved hjælp af et testamente.

Har du børn, vil de automatisk arve alt, når du går bort. Hvis du ønsker at fordele arven anderledes, kan du gøre det med et testamente. Du kan også gøre arven til dine børns særeje, så de ikke skal dele det med en ægtefælle i en eventuel skilsmisse.

>>Tag ADVODANs arvetest og find ud af, om du har behov for et testamente

 

Rikke Frødstrup
VIL DU VIDE MERE?

Rikke Frødstrup

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.687 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.687 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.